Ministrul Turismului vrea să atragă în România turişti din Emiratele Arabe: urmează întâlniri cu cei mai mari turoperatori din zonă

0
0

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat la Târgul Internaţional de Turism Arabian Travel Market, desfăşurat în perioada 22 – 25 aprilie, în Dubai. Cu ocazia vizitei, ministrul Turismului a avut mai multe întâlniri bilaterale importante pentru dezvoltarea turismului de incoming pentru ţara noastră.

Întâlnirile organizate, atât în Dubai, cât şi în emiratul Abu Dhabi, s-au axat pe creşterea numărului turiştilor care provin din această regiune şi care sunt interesaţi de România. 

Astfel, E.S. Helal S.K. Almarri, directorul general al Departamentului de Turism şi Comerţ din Dubai, şi E.S. Mohamed Khalifa Al Mubarak, preşedintele Departamentului de Cultură şi Turism din Abu Dhabi, şi-au exprimat aprecierea faţă de obiectivele turistice unice din ţara noastră. De cealaltă parte, ministrul Bogdan Trif i-a invitat pe toţi reprezentanţii celor două emirate să viziteze România. În acest sens, la sediul Ministerului Turismului, va avea loc, săptămâna viitoare, o vizită de lucru a E.S. Dl. Dr. Ahmed Abdullah Saeed Bin Almatrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, pentru a stabili detaliile acestor vizite.

De asemenea, ministrul a participat la o întâlnire cu reprezentanţii celor mai mari turoperatori din Emiratele Arabe Unite care s-au declarat încântaţi de potenţialul turistic al României şi care vor participa, în perioada următoare, la întâlniri cu reprezentanţi ai industriei turismului din ţara noastră.

Totodată, a fost organizată şi o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai companiei FlyDubai, care au fost de acord că România poate beneficia de mai multe zboruri directe din Emiratele Arabe Unite către ţara noastră.

Prezenţa la târgul de turism Arabian Travel Market este una extrem de importantă, având în vedere numărul mare de persoane din această regiune care doresc să călătorească în Europa de Est. Piaţa din această regiune trebuie valorificată la întregul potenţial. 

Ministerul Turismului a revenit, din acest an, cu stand la târgurile organizate în Emirate, în condiţiile în care România nu a mai participat la Arabian Travel Market din 2015. La stand au fost prezenţi în permanenţă doi angajaţi ai ministerului care au oferit sprijin tuturor coexpozanţilor care au reprezentat ţara noastră. Spaţiul din cadrul standului României la Târgul Internaţional de Turism Arabian Travel Market a fost pus la dispoziţia operatorilor economici cu titlu gratuit de către Ministerul Turismului.

Lista tuturor târgurilor internaţionale este publicată pe site-ul Ministerului Turismului, iar toţi agenţii economici care doresc să participe, în mod gratuit, se pot înscrie, în secţiunea special destinată, din timp pentru a dimensiona corect standul României în cadrul acestor târguri.  

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite