FOTO Satul în care s-au săpat tranşee pentru a stopa răspândirea coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dora Khamaganova/Facebook
FOTO Dora Khamaganova/Facebook

Într-un sat din Siberia, autorităţile au decis să sape tranşee pentru a opri răspândirea noului coronavirus, după izbucnirea unui focar de infecţie.

Autorităţile au recurs la această măsură pentru a-i descuraja pe amatorii de drumeţii în parcul natural din zonă să mai calce pe acolo.

Satul Shuluta din republica autonomă Buriatia, parte a Federaţiei Ruse, a înregistrat 37 de cazuri de coronavirus în rândul celor 390 de locuitori, iar o treime din populaţie a avut contact cu cei bolnavi.

Focarul a izbucnit după ce oamenii de acolo au organizat un ritual şamanic la începutul lunii iunie.

Autorităţile au descoperit că virusul ar fi fost adus de o persoană din afara localităţii, aşa că au impus imediat carantina. Numai că măsurile nu i-au descurajat pe turiştii de weekend, care au continuat să meargă în parcul natural de pe malul râului Irkut, aflat chiar la marginea satului cu pricina, potrivit stirileprotv.ro.

Ca să îi oprească pe străini, primarul a pus la cale o serie de lucrări de apărare. I-a mobilizat pe săteni, care, cu mic cu mare, au săpat un şanţ de jur împrejurul aşezării.

Dora Khamaganova, secretarul de presă al districtului a declarat: „La început au fost două tranşee, le-am săpat cu tractorul cu plug. Apoi am făcut un şanţ mai lat, săpat cu excavatorul. Asta pentru că oamenii puneau trunchiuri de copaci şi treceau uşor peste şanţ ca să ajungă la râul Irkut.“

 

Accesul, printr-un singur punct de intrare 

Accesul se poate face acum doar printr-un punct de intrare, controlat 24 de ore din 24. Acolo sunt verificate scopul vizitei şi temperatura oaspeţilor, obligaţi să poarte măşti şi mănuşi de protecţie.

Nadezhda Davayeva, lucrător la punctul de trecere: „Avem restricţii drastice pentru ieşirea şi intrarea în sat. Doar cadrele medicale şi cei care aduc medicamente şi alimente au permisiunea să intre.“

Din cei 390 de locuitori, cel puţin 50 au fost infectaţi, iar unul a murit răpus de COVID-19. Potrivit autoritătilor, satul se va redeschide doar la două săptămâni după ce se va vindeca şi ultimul pacient.

FOTO Reuters

image
CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite