Compania aeriană care a găsit cheia succesului în afaceri: stewardesele îmbrăcate în costume de baie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania aeriană privată VietJet Air a atras o mulţime de critici de la înfiinţarea sa, în 2012, pe motiv că stewardesele, numai tinere alese pe sprânceană, extrem de frumoase, poartă costume de baie pe post de uniforme. FOTO bloomberg.com
Compania aeriană privată VietJet Air a atras o mulţime de critici de la înfiinţarea sa, în 2012, pe motiv că stewardesele, numai tinere alese pe sprânceană, extrem de frumoase, poartă costume de baie pe post de uniforme. FOTO bloomberg.com

Strategia de afaceri a unei companii aeriane private a iscat rumoare în industria aviaţiei mondiale, dar s-a dovedit o decizie managerială inspirată. Însoţitoarele de zbor au grijă de nevoile pasagerilor îmbrăcate doar în costume de baie, acestea oferind ocazional şi reprezentaţii artistice pentru destinderea călătorilor.

Compania aeriană VietJet Air, singura companie privată din Vietnam, a atras o mulţime de critici de la înfiinţarea sa, în 2012, pe motiv că stewardesele, numai tinere alese pe sprânceană, extrem de frumoase, poartă costume de baie pe post de uniforme. 

Mai mult, acestea susţin ocazional şi scurte reprezentanţii artistice în timpul anumitor curse spre destinaţii de vacanţă sau zborurilor efectuate în premieră spre un anumit loc, pentru a marca evenimentul în mod festiv. Astfel, însoţitoarele de zbor au dansat în stiene şi acoperite cu saronguri cu ocazia zborului dintre oraşul Ho Chi Minh şi Nha Trang.

Deşi pasagerii se declară mulţumiţi de serviciile companiei private, autorităţile aeriane din Vietnam nu au fost încântate când o înregistrarea cu o astfel de reprezentanţie a devenit virl pe internet, şi au amendat VietJet Air cu 1.000 de dolari pentru că au organizat un spectacol în avion fără să aibă aprobare. 

Potrivit managerului companiei private, care este femeiea de afaceri Nguyen Thi Phuong Thao, însoţitoarele de zbor îmbrăcate în bikini reprezintă, de fapt, o modalitatate de a atrage atenţia asupra culturii conservatoare a Vietnamului în ceea ce priveşte femeile.

companie

FOTO bloomberg.com

Ideea primei femei miliardar din Vietnam 

„Femeile ar trebui să aibă dreptul să se îmbrace cu orice, costum de baie sau vestimentaţie tradiţională. Iar pe noi nu ne deranjează faptul că imaginea companiei este asociată cu a stewardeselor îmbrăcate în costume de baie. Dacă asta în face fericiţi pe oameni, atunci şi noi suntem fericiţi”, a explicat aceasta într-o declaraţie pentru Bloomberg.

companie

FOTO bloomberg.com

Strategia femeii de afaceri se pare că a dat roade, pentru că anul acesta VietJet va fi numită cea mai importantă companie aeriană pentru zboruri interne, depăşind performanţele companiei naţionale, Vietnam Airlines. Mai mult, patroana Nguyen Thi Phuong Thao a devenit prima femeia miliardar din Vietnam, conform Indexului Milionarilor realizat anual de Bloomberg.  

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite