Cele mai curate oraşe din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai curate oraşe din lume includ metropole precum Oslo, Helsinki, dar şi Adelaide. Curăţenia unui oraş arată de multe ori gradul de civilizaţie a locuitorilor săi. Mai mult, o infrastructură „prietenoasă” cu mediul are capacitatea de a atrage zeci de mii de turişti anual. Vă prezentăm în cele ce urmează un top al celor mai curate oraşe din lume.

10. Cele mai curate oraşe din lume: Freiburg, Germania

Înconjurat de dealuri înverzite, oraşul german Freiburg se află în topul destinaţiilor „eco-friendly” pentru zeci de mii de persoane din întreaga lume. Există un raport de circa 5.000 de sejururi pentru 1.000 de locuitori. Mai mult decât atât, cei care ajung în oraş au posibilitatea să guste cele mai bune vinuri, asta deoarece Freiburg este mărginit de trei zone viticole.

9. Cele mai curate oraşe din lume: Oslo, Norvegia

Oslo

Un alt oraş deosebit de curat, tot din Europa, este şi capitala Norvegiei, Oslo. Aici, autorităţile joacă un rol central în ceea ce priveşte ecologizarea oraşului şi salubrizarea lui. 

8. Cele mai curate oraşe din lume: Helsinki, Finlanda

O altă destinaţie apreciată pentru curăţenia sa este tot o capitală din nordul Europei: Helsinki. Turiştii sunt întâmpinaţi în acest oraş de numeroase peisaje pitoreşti, precum şi de o arhitectură armonioasă. Capitala Finlandei este de asemenea şi un important centru cultural european.

7. Cele mai curate oraşe din lume: Wellington, Noua Zeelandă

Un alt oraş care îşi merită cu prisosinţă locul într-un top al celor mai curate destinaţii din lume este şi Wellington, din Noua Zeelandă. Deşi nu este vizitat prea des de turişti, probabil din cauza amplasării sale, Wellington oferă locuitorilor săi numeroase spaţii verzi, precum şi un sistem de salubrizare aproape perfect. 

6. Cele mai curate oraşe din lume: Copenhaga, Danemarca

Copenhagen

Cel mai curat oraş din nordul Europei este capitala Danemarcei, autorităţile de aici fiind recunoscute pentru grija lor faţă de mediu, arhitectură şi ecosistem. Cu o poziţie strategică la Marea Baltică, oraşul Copenhaga oferă vizitatorilor săi nenumărate obiective turistice.

5. Cele mai curate oraşe din lume: Kobe, Japonia

Recunoscuţi pentru disciplina şi responsabilitatea lor, japonezii se pot mândri şi cu unul dintre cele mai curate oraşe din lume. Este vorba despre Kobe, un oraş mărginit pe o parte de coastă, iar pe cealaltă de munţi. Aproximativ 1,5 milioane de locuitori trăiesc aici, iar fiecare dintre ei, chiar dacă poate părea greu de crezut, contribuie la curaţenia oraşului lor, prin respectarea colectării selective a deşeurilor si a normelor de poluare.

4. Cele mai curate oraşe din lume: Minneapolis, Statele Unite

Minneapolis

Supranumit „Oraşul Apelor”, Minneapolis este străbătut de râul Mississipi şi are o populaţie de peste trei milioane de locuitori. Economia înfloritoare, dar şi impozitele deloc mici, au ajutat această destinaţie turistică să pună la punct unul dintre cele mai bune sisteme de salubrizare din lume. De asemenea, acest oraş atrage mii de oameni interesaţi de arte, teatru şi literatură.

3. Cele mai curate oraşe din lume: Honolulu, Hawaii

Un adevărat paradis tropical, oraşul Honolulu este vizitat de zeci de mii de turişti în fiecare an pentru peisajele sale superbe, cât şi pentru evenimentele culturale. Mai mult decât atât, locuitorii, estimaţi la circa 400.000 de persoane, îngrijesc capitala insulei Hawaii pentru a putea fi vizitată oricând chiar şi de către cei mai pretenţioşi turişti.

   

2. Cele mai curate oraşe din lume: Adelaide, Australia

Situat între Golful St. Vincent şi un munte înalt, Adelaide este un adevărat centru cultural şi economic al Australiei. Oraşul oferă unele dintre cele mai bune condiţii de trai pentru locuitorii săi, autorităţile de aici ocupându-se cu multă atenţie de salubrizarea oraşului şi de nivelul de poluare.

Adelaide

1. Cele mai curate oraşe din lume: Calgary, Canada

Considerat în mai multe topuri drept cel mai curat oraş din lume, Calgary oferă în primul rând locuitorilor săi o privelişte excepţională. Oraşul este situat la o altitudine de 1.000 de metri, în apropierea Munţilor Stâncoşi, fiind traversat şi de două râuri. Producerea energiei prin metode ecologice este o preocupare importantă a canadienilor, ceea ce explică până la urmă condiţiile excelente pe care le au locuitorii în oraşul Calgary.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite