9 destinaţii turistice perfecte pentru această toamnă: oraşele europene care te îmbie cu reduceri şi evenimente locale de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toscana. FOTO a2ua.com
Toscana. FOTO a2ua.com

Plăcerea de a călători nu ar trebui să se schimbe în funcţie de anotimp, destinaţiile, însă, pot fi diferite. Specialiştii motorului independent de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au făcut o listă cu recomandări pentru cei care doresc să se relaxeze câteva zile în Europa, în această perioadă, şi să se bucure de peisajele toamnei, de temperaturile plăcute, dar şi de evenimentele locale.

1. Barcelona, Spania

Merită din plin să te bucuri de Barcelona toamna, când canicula a dispărut dar încă mai poţi merge la plajă. Situat între mare şi munţi, oraşul Barcelona este la fel de atrăgător în lunile septembrie şi octombrie prin amestecul său de arhitectură gotică şi modernă. Sagrada Familia şi toate celelalte capodopere moderniste ale lui Gaudi te aşteaptă să le admiri.  Totodată, nu rata o plimbare prin Parcul Ciutadella, oaza de liniştie din centrul oraşului, unde poţi pregăti un picnic cu produse tradiţionale sau poţi descoperi numeroase activităţi alături de localnici.

2. Roma, Italia

Roma este plină de situri arheologice, biserici şi muzee care îţi permit să explorezi un amestec de frumuseţe antică şi artă modernă accentuată de zilele frumoase de toamnă. Fie că ai ajuns aici pentru un city break de weekend sau pentru o vacanţă de o săptămână, „Oraşul Etern” te proiectează în melancolia propriei istorii de peste 2800 de ani vechime.

3. Lisabona, Portugalia

Dacă eşti în căutarea unei destinaţii accesibile, capitala Portugaliei, Lisabona, este cât se poate de ieftină mai ales în extrasezon. Soarele încă străluceşte toată ziua, vremea e frumoasă, însă nu sufocantă, iar hotelurile şi restaurantele se întrec în oferte şi reduceri. Pentru a nu-ţi scăpa nimic din ceea ce oraşul îţi poate oferi, descarcă ghidul virtual al Lisabonei, disponibil gratuit şi în limba engleză pe iPhone.

image

FOTO seabookings.com

4. Madrid, Spania

La Madrid te aşteaptă singurul cinematograf din Spania dedicat 100% proiecţiilor documentare, Cineteca. Acesta dispune de o arhivă impresionantă care permite vizionarea a peste 7000 de filme documentare gratuit. Odată ajuns în una dintre cele mai populare capitale din Europa, cu siguranţă nu vei rezista tentaţiei de a gusta din delicioasele şi ieftinele tapas, alături de o sangria în timp ce faci un tur al oraşului la pas.

5. Toscana, Italia

Puţine ţări acordă atâta importanţă culturală recoltei de toamnă precum Italia. În Toscana poţi participa la vechea tradiţie Vendemmia (culesul viei) şi afla mai multe despre vinurile locale şi procesul de fabricare sau poţi merge în căutarea trufelor în pădurile toscane (şi nu rata o porţie de paste autentice cu hribi). Dacă ajungi mai spre sfârşitul sezonului, vei prinde recolta de măsline şi, implicit, nu trebuie să ratezi o degustare de ulei de măsline proaspăt.

toscana 6iee.com

FOTO red-travel.com

6. Berlin, Germania

Prin culorile ei pământii, toamnă îmbracă oraşul Berlin în culori fascinante, iar mulţi locuitori încearcă să se asorteze cu „straiele” oraşului. Dacă vrei să le urmezi exemplu, poţi găsi obiecte second hand ascunse în pieţe de vechituri sau poţi intra în magazine de haine vintage răspândite la fiecare colţ de stradă. Continuă plimbarea prin Berlin pentru a descoperi un număr impresionat de galerii de artă pe Auguststraße, din inima Vechiului Cartier Evreiesc, sau mergi la un concert la Orchestra Filarmonică din Berlin unde, uneori, intrarea este liberă.

7. Lodz, Polonia

Descoperă culorile de toamnă ale oraşului Lodz în Parcul Staromiejski. Acest oraş polonez pune laolaltă vechi fabrici de cărămidă roşie şi faţade de clădiri în stil Art Nouveau peste care artiştii stradali au pictat cele mai interesante viziuni. Rezultatul acestui mix? Nimic mai puţin decât un oraş transformat într-o adevărată galerie de artă. Îţi va placea să te plimbi de-a lungul străzii Piotrkowska în compania clădirilor pictate în diverse culori (luminate pe timp de noapte).

lodz telegraph.co.uk

FOTO telegraph.co.uk

8. Markt Hartmannsdorf, Austria

Terenurile sunt cultivate, iar soarele atârnă într-un petic deasupra satului Markt Hartmannsdorf din landul austriac Stiria. Cei 3000 de locuitori cât însumează sătucul nu vor face decât să te smulgă din agitaţia urbană şi să te facă să simţi că faci parte din peisajul rural perfect. Asumă-ţi luxul de a te trezi în camera primitoare a unei ferme din partea locului, pentru că zilele de toamnă timpurie sunt perfecte pentru a asista la recoltarea fructelor şi la alte asemenea activităţi de acest gen. Pentru a ajunge în apropiere, poţi rezerva un zbor către Graz.

toscana 6iee.com

FOTO ochensberger.at

9. Paris, Franţa

Deşi în lunile septembrie şi octombrie temperaturile pot să ajungă, în medie, la 15°C, Parisul pune la adăpost, pentru cei răbdători, romantismul şi strălucirea proprie în numeroase bijuterii artistice precum Muzeul Rodin, Palais de Tokyo, dedicat artei contemporane, sau Musée de la Vie Romantique (Muzeul Vieţii Romantice) dedicat perioadei romantice din anii 1820-1850, unde poţi să te plimbi prin sufrageriile mici sau să petreci un timp citind o carte, stând pe o canapea în stil victorian.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite