Bărbatul care posteşte de plăcere: „mănâncă“ doar bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chris Schryer este un ascet mai aparte. În vreme ce credincioşii aleg să ţină post negru şi se abţin de la orice le face plăcere să mănânce sau să bea pentru a se curăţi sufleteşte, canadianul Chris Schryer, în vârstă de 33 de ani, a decis să reziste timp de 40 de zile numai cu bere tare, licoare bahică pentru care are o adevărată pasiune.

Nu vreau să fiu dramatic, dar nu este deloc amuzant să faci asta“, a declarat Chris după numai câteva zile de când a dat startul „penitenţei“, la 5 martie, inspirat de o legendă de la 1600, conform căreia călugării bavarezi posteau într-un mod similar.
Conform legendei, călugării s-au temut că berea este prea extravagant şi prea bună pentru post şi i-au trimis Papei un butoi plin ochi spre aprobare. Pe drum, alcoolul s-a stricat, aşa că Sfiinţia Sa ar fi aprobat berea ca fiind potrivită pentru post, dar fără să ştie gustul real. 

Chris este supravegheat de medicul de familie pe întreaga perioadă a încercării sale, ţinând cont de faptul că bea zilnic 2.000 de calorii, împărţite între micul dejun, prânz şi cină. Pentru a nu se deshidrata, Chris cosumă multe sucuri îndoite cu apă şi ia o pastilă cu multivitamine pe zi, dar şi în aceste condiţii, dacă nu se opreşte după 40 de zile, penitenţa ar putea să-i fie fatală, scrie National Post. Senzaţia continuă de foame care îl încearcă, acompaniată de oboseală mentală extremă, vor fi urmate de o senzaţie permanentă de frig, iar pielea va căpăta un aspect solzos.

Este cu adevărat o încercare. Fiecare masă a zilei a devenit o provocare. Acum par încă destul de sănătos, dar la sfârşitul celor 40 de zile, soţia mea îşi închipuie deja că o să arăt ca un naufragiat, mai ales că mi-am lăsat să crească şi o barbă stufoasă, a explicat Chris pe blogul TorontoBeerBlog.com, unde face recenzii periodice pentru diferite tipuri de bere.

La mai puţin de două săptămâni distanţă de finalizarea postului negru, aşa cum îl consideră canadianul, acesta este convins că ceea ce face este un adevărat „test de disciplină spirituală“.


 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite