Bărbatul care a ucis şi tăiat în 108 bucăţi un milionar chinez, pentru că i-a cerut fiica de soţie, a fost condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yuan Gang
Yuan Gang

Li Zhao a fost găsit vinovat de omucidere după ce l-a împuşcat  pe bărbatul care i-a cerut mânca fiicei sale. Bărbatul a primit 10 ani şi şase luni de închisoare.

Luni, judecătorul Terence Shultes de la Curtea Supremă din Columbia Britanică, a descris uciderea ca fiind una plină de cruzime, deşi Zhao a dat dovadă de „remuşcări aparent autentice” faţă de acţiunile sale. Li Zhao a primit 10 ani şi şase luni de închisoare.

Yuan Gang, milionarul ucis, era vărul soţiei lui Zhao. Cei doi bărbaţi şi familiile lor locuiau împreună într-un conac deţinut de Yuan în West Vancouver.

Yuan era cunoscut pentru trecutul său deocheat. În vârstă de 42 de ani, bărbatul care a făcut milioane de euro din industria petrolului şi a cărbunelui, fusese căsătorit de mai multe ori.

Pe 2 mai 2015, Yuan i-a făcut celui care avea să-I ia viaţa, propunerea de a-i lua de soţie singura fiică.

Înfuriat de gândul unui incest bărbatul a sărit la bătaie, împuşcându-l în cele din urmă pe vărul său milionar.

„În acest moment, în mintea mea era un gol”, a spus Zhao în timpul procesului său.

Vânător pasionat, criminalul a încercat să elimine corpul tăindu-l în 108 bucăţi şi punând părţile corpului în pungi de plastic. Soţia şi soacra lui l-au descoperit ulterior şi l-au denunţat poliţiei.

La începutul acestui an, el a fost condamnat pentru omor, iar judecătorul a ajuns la concluzia că acţiunile „agresive” ale lui Yuan în timpul luptei lor l-au determinat pe Zhao „să reacţioneze într-un mod ... [care] ar fi putut fi mai aproape de reactivitate instinctivă prin frică ”.

La începutul acestui an, el a fost achitat pentru crimă cu premeditare, dar a fost condamnat pentru omor, iar judecătorul a ajuns la concluzia că acţiunile „agresive” ale lui Yuan în timpul luptei lor l-au determinat pe Zhao „să reacţioneze într-un mod exagerat, pentru că i-a fost frică”.

Zhao a stat în arest preventiv din 2015. Condamnarea de luni ia în calcul acest interval, fiecare zi în custodie fiind echivalată cu 1,5 zile din pedeapsă, astfel că mai are de stat la închisoare doi ani şi patru luni.

Potrivit South China Morning Post, averea lui Yuan este de aproximativ 15,8 milioane de dolari americani şi va fi împărţită între cei cinci copii ai săi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite