„The Telegraph” despre Dacia Sandero: „Nimeni nu va cumpăra această maşină pentru plăcerea de a o conduce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Fiţi precauţi în ceea ce priveşte reclama exagerată asupra preţului mic al noului automobil Dacia Sandero”, a scris Neil Lyndon, jurnalist al publicaţiei britanice.

După ce a fost declarată „cea mai ieftină maşină din Anglia”, Lyndon a vrut să se convingă singur de acest lucru, dar mai ales, să conducă maşină care este promovată la un preţ de sub 6.000 de lire sterline. „Dacă Dacia Sandero este cea mai ieftină maşină din Anglia, voi fi primul care semnează cecul”, scrie jurnalistul.

Aşa că Neil Lyndon a împrumutat un model Sandero pentru un test-drive. „Poate că arăta ca un Fiat Punto vechi de 15 ani, dar culoarea roşie cu care era vopsită a fost de ajuns să atragă comentarii admirative de la prieteni”, scrie editorul auto. Maşina i-a oferit o senzaţie acceptabilă de confort, fără să exceleze la un capitol anume. „Nimeni nu va cumpăra această maşină pentru plăcerea de a o conduce. La fel cum nu va fi cumpărată ca o declaraţie de stil de viaţă. Este o maşină pentru cei care vor o maşină la fel de rău cum vor o masă de călcat”, este de părere Lyndon.

Dar nu acesta este motivul pentru care Lyndon a scris despre Dacia Sandero. Preţul maşinii nu are nicio legătură cu realitatea, spune jurnalistul britanic. Cel puţin, nu cu realitatea pe care el a condus-o. „Cea mai ieftină maşină din Anglia. Acesta a fost motivul pentru care m-am dus la showroom cu cardul în mână. Doar că nu avea nicio legătura cu maşina pe care am condus-o. Versiunea cu motor diesel 1.5 l, împreună cu nişte dotări extra, cum ar fi vopseaua la 470 de lire sterline, ajungea la preţul final de 10.940 de lire sterline”, scrie jurnalistul.

În continuare, Lyndon precizează că varianta basic la preţul de 5.995 de lire sterline, varianta promovată, „este atât de simplă că vei răsufla uşurat să nu găseşti înăuntru un pachet Ikea cu instrucţiuni despre cum să o asamblezi”, scrie ironic editorul britanic. La finalul recenziei, Lyndon spune că, în ciuda simplităţii sale, este o ofertă bună, în special pentru adolescenţi. Dar nu este valabil şi pentru varianta de 11.000 de lire sterline, care nu poate concura cu alte maşini de acelaşi preţ. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite