Simone Tempestini, primul român care pilotează pentru echipa oficială a unui constructor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simone Tempestini concurează weekendul acesta în Raliul Italiei – Sardinia-(7-10 iunie), a două  etapă din programul pe care îl are sezonul acesta în Campionatul Mondial şi prima în care  pilotează un Citroen C3 R5 al Citroen Racing.

Aseară, în Alghero, s-a dat startul oficial în Raliul Sardiniei, una dintre cele mai dificile etape din actualul sezon al Campionatului Mondial şi cea în care echipajul românesc, Simone Tempestini/ Sergiu Itu, concurează în WRC2 cu o masină oficială Citroen Racing.

După startul festiv, a urmat super specială de pe Ittiri Arenă, un circuit de motocros, iar astăzi începe adevăratul raliu.

Sunt programaţi în total 122,86 km de probă specială, parcurgându-se de două ori buclă Tula (22.12km), Castelsardo (14.37km), Tergu-Osilo (14.14km) şi Monte Baranta (11.46km). Sambătă este cea mai lungă zi din acest raliu pe macadam, cu 146.14 km de probe speciale, iar Micky’s Jump va fi atracţia principală, săritoarea de pe Monte Lerno fiind inclusă pe lista celor mai cunoscute din WRC. Duminică probele speciale sunt pe coastă Sardiniei, iar a două trecere pe Sassari-Argentiera este şi power stage.

Imagine indisponibilă

Simone Tempestini #41: „Raliul Sardiniei este unul aproape nou pentru mine, un raliu cu probe înguste şi sinuase. Vom încerca să descoperim cât mai repede maşină şi să fim consistenţi. Din pricină ploii, condiţiile în această dimineată nu sunt deloc simple, pe PS 2 Tulă 1 (22.12 km) a fost foarte alunecos, mult noroi.” 

Imagine indisponibilă

După patru probe speciale, Echipajul românesc Simone Tempestini/Sergiu Itu sunt pe poziţia 6 în clasamentul WRC 2, la 28,9 secunde de lider. Pe ultima probă a pierdut puţin peste 15 secunde, comparativ cu liderul. Fiind primul pilot din WRC 2 care a întâlnit ploaie pe traseu. 

Credit foto: At-World 

Imagine indisponibilă
AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite