Mitsubishi nu va mai lansa modele noi în Europa

0
0
mitsubishi pleaca din europa

Un comunicat trimis presei de Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a stârnit vii discuţii printre analiştii pieţei auto. Deşi poartă un nume interesant – „Small but Beautiful” (Mic dar Frumos) – acesta pare a ascunde o retragere progresivă a mărcii de pe piaţa europeană.

Mitsubishi Motors Corporation, partener al Alianţei Renault – Nissan, a anunţat planul său de afaceri pentru perioada 2020 – 2022. „Small but Beautiful” ascunde însă o realitate cruntă: în viitorul nu foarte îndepărtat marca niponă nu va mai comercializa modele noi pe piaţa europeană.

Conform oficialilor Mitsubishi, marca „îşi va concentra resursele în regiunea ASEAN, acolo unde este competitivă. De asemenea, MMC îşi va creşte profitabilitatea prin îmbunătăţirea suplimentară a tehnologiilor sale unice, competitive, precum PHEV, HEV şi 4WD, dar şi prin introducerea de modele de ultimă generaţie care vor utiliza tehnologiile partenerilor din Alianţă”.

Principalele acţiuni ale acestui plan sunt reducerea costurilor fixe cu cel puţin 20% comparativ cu anul 2019, concentrarea investiţiilor în regiunile de bază pentru a spori profitabilitatea, concentrarea resurselor de management în zona ASEAN pentru a creşte cota de piaţă din zonă la peste 11%, dezvoltarea afacerilor din Africa, Oceania şi America de Sud ca al doilea pilon după ASEAN.

Mai multe informaţii despre retragerea Mitsubishi din Europa puteţi citi pe Adevarul Auto

 

Mai multe - Auto

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite