Mercedes-Benz, primul producător auto care va primi celule de baterii de la o nouă fabrică de 7 miliarde de euro din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Mercedes-Benz este primul producător auto care va primi celule de baterii de la o nouă fabrică de 7.34 de miliarde de dolari pe care chinezii de la CATL vor să o deschidă în Ungaria.

Grupul german a declarat că este cel mai mare volum iniţial de comenzi pentru fabrică, relatează news.ro.

Mercedes-Benz a afirmat că acordul a marcat o nouă etapă în direcţia obiectivului său de a atinge capacitatea de producţie a bateriilor de peste 200 de gigawati oră, în opt locuri de producţie la nivel global, până la finalul anului 2030. 

Noua fabrică pe care compania Contemporany Amperex Technology (CATL) din China doreşte să o facă în Ungaria, va furniza celule de baterie pentru următoarea generaţie de modele Mercedes-Benz.

”Cu CATL avem ca partener un lider tehnologic care să ne ofere – în calitate de primul şi cel mai mare client al capacităţii iniţiale a noii fabrici – celule de baterie neutre în CO2 de top pentru viitoarea generaţie de vehicule electrice din Europa”, a spus Markus Schaefer, membru al consiliului de conducere al Mercedes-Benz.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite