Kia Sportage primeşte o motorizare nouă diesel şi un upgrade estetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
kia sportage facelift

Kia ne prezintă noul Sportage, mai exact un facelift firesc pentru o generaţie care a ajuns la jumătatea ciclului de viaţă. Cum Sportage este cel mai bine vândut model Kia în Europa, vorbim despre un upgrade semnificativ.

Actuala generaţie Kia Sportage a fost desenată în studioul de design al coreenilor din Frankfurt, cu mici tuşe sugerate şi de centrul din Namyang, Korea şi Irvine, California.

La exterior bifăm o redesenare uşoară a părţii frontale care include un nou spoiler faţă, faruri de ceaţă redesenate, grupuri optice faţă LED cu un nou desen interior, acestea includ acum patru LED-uri pentru luminile de rulare pe timp de zi. Lămpile spate au primit şi ele un nou design interior, sunt LED şi afişează o semnătură luminoasă în forma literei ”C”. A fost redesenată şi bara spate care integrează luminile de semnalizare, lampa de ceaţă şi cea de marşarier. Sunt disponibile cinci noi nuanţe pentru caroserie, clienii pot alege de la jante de 16 inch până la 19 inch. Nivelul de echipare GT Line aduce ceva mai mult negru lucios la exterior.

La nivelul cabinei nu bifăm prea multe noutăţi, facelift-ul aduce un volan nou, o redesenare discretă a tabloului de bord, posibilitatea de a opta pentru o tapiţerie în două nuanţe – negru şi gri. Mai adăugăm şi redesenarea comenzilor sistemului de climatizare de pe consola centrală.

kia sportage facelift

Motorizări

Prima noutate este reprezentată de renunţarea la clasicul 1.7 CRDi în favoarea noului propulsor diesel de 1.6 litri care este disponibil în două versiuni  -115 CP şi 136 CP. Acest propulsor poate fi asociat cu o cutie manuală cu 6 trepte şi tracţiune faţă sau tracţiune integrală şi o cutie automată cu dublu ambreiaj şi 7 trepte.

Cei care doresc benzină, pot opta pentru propulsorul 1.6 T-GDi care dezvoltă 177 CP şi 265 Nm sau versiunea aspirată a propulsorului de 1.6 litri care dezvoltă 132 C şi 161 Nm. 

kia sportage facelift

Există şi versiunea EcoDynamics+ care alături de un propulsor diesel de 2 litri include şi un sistem hibrid compact cu o baterie de 0.44 kWh 48V care permite motorului să fie oprit pentru o perioadă mai lungă de timp în trafic. În cazul acceleraţiilor puternice, motorul electric poate furniza o asistenţă de până la 12 kW propulsorului termic.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite