FOTO Când arabii fac concurs, se strânge lumea ca la urs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogătaşii arabi care-şi petrec vara la Londra transformă străzile în adevărate showroom-uri când defilează cu maşini Ferrari placate complet cu aur sau cu bolizi Bentley şi Lamborghini.

Maşinile de lux sunt noua atracţie turistică din capitala britanică în această perioadă a anului. Arabii din Dubai sau Kuweit fug în fiecare vară la Londra de căldura Orientului Mijlociu şi ies pe străzi cu modele unicat de Ferrari, Bentley, Bugatti, Rolls Royce şi Lamborghini. Toate sunt aduse de acasă, după cum arată numerele de înmatriculare.

Defilarea a devenit un eveniment anual şi atrag ca un magnet turiştii ajunşi vara în Londra. Cei care ajung în cartierul Knightsbridge nu se pot abţine să nu facă poze cu maşina Ferrari placată cu aur care stă, de regulă, parcată în faţa magazinului Chanel.

image

„Îmi place aurul şi am vrut ca maşina să fie aurită. Tot ce am e aurit, telefonul, totul“, a spus proprietarul maşinii, Riyadh Al-Azzawi. Bijuteria pe patru roţi l-a costat puţin peste 300.000 de euro. Dar acesta este doar unul dintre bolizii care uimesc trecătorii pe străzile londoneze.

image

Un Range Rover tunat, care arată precum un lingou de aur uriaş, uimeşte toţi trecătorii pe străzile Londrei. El valorează aproape 190.000 de euro şi are jante din aliaj placat cu aur, roţi negru carbon şi geamuri fumurii. Autoturismul are un motor V8 de 5.0 litri.

image

Dacă maşinile de lux sunt parcate ziua, noaptea, turiştii trebuie să se ferească din calea lor. Proprietarii arabi se distrează în vacanţa englezească făcând curse de viteză pe străzi, la ore târzii, spre disperarea londonezilor care se plâng că nu pot dormi noaptea din cauza lor.

image

FOTO: Guliver Getty Images

O altă „flotă“ de maşini de lux, deţinută tot de arabi bogaţi, a putut fi admirată la începutul acestei săptămâni la Cannes.

image

FOTO: Guliver Getty Images

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite