Daimler demarează producţia FUSO eCanter - primul autocamion uşor complet electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) a anunţat startul producţiei în serie mică a primului autocamion uşor complet electric din lume – Fuso eCanter.

Fuso este o companie aflată în portofoliul Daimler Trucks Asia. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul uzinei Tramagal (Portugalia), unde vor fi produse toate modelele eCanter destinate pieţelor europene şi americane, alături de versiunile cu trenuri de rulare convenţionale ale autocamionului Fuso Canter.

La evenimentul de lansare au fost prezenţi inclusiv preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, şi mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor. Guvernul portughez a sprijinit dezvoltarea eCanter încă din prima parte a anului 2010.

Marc Llistosella, Preşedinte şi CEO al Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation şi Head of Daimler Trucks Asia, a declarat în cadrul evenimentului: “Odată cu startul producţiei eCanter, Daimler devine prima companie auto din lume care produce în serie un autocamion complet electric. Prin această lansare, venim în întâmpinarea cererii crescute de autocamioane cu emisii 0 la nivelul mega-oraşelor. Am înregistrat deja primele comenzi şi, în cursul lunii noiembrie, vom marca lansarea globală a acestui autocamion într-unul dintre cele mai emblematice mega-oraşe din lume – New York. Uzina noastră din Portugalia nu doar că produce aceste autocamioane pentru Europa şi Statele Unite ale Americii; ne bucurăm, de asemenea, de o colaborare strânsă cu autorităţile din Portugalia şi Lisabona, care testează autocamioanele noastre încă din 2014.”

image

Informaţiile primite de la autorităţi şi clienţii-pilot care vor primi în perioada următoare primele modele eCanter, precum şi experienţele lor practice vor contribui la extinderea, în viitor, a producţiei la scară largă.

Fuso eCanter este produs pe aceeaşi linie cu autocamionul uşor Canter cu motorizare convenţională; doar componentele specifice trenului de rulare electric vor fi instalate în segmente dedicate ale liniei de producţie. Autovehiculele produse momentan în serie mică în uzina Tramagal din Portugalia, vor fi livrate clienţilor europeni şi americani în decursul lunii următoare.

Fuso eCanter contribuie la reducerea problemelor de poluare şi de zgomot în ecosistemele urbane. Pe lângă aspectele ecologice, autocamionul uşor complet electric este, de asemenea, eficient din punct de vedere costuri, asigurându-le utilizatorilor economii considerabile. În comparaţie cu un autocamion cu motorizare tradiţională diesel, Fuso eCanter permite economii la nivelul costurilor de operare în valoare reală de până la 1.000 euro pentru fiecare 10.000 kilometri parcurşi.

image

Autocamionul uşor Fuso eCanter are o autonomie de 100 kilometri şi o capacitate de încărcare de 2 până la 3 tone – în funcţie de caroserie şi modul de utilizare. Trenul de rulare electric al autocamionului conţine 6 acumulatori litiu-ion de înaltă tensiune, producând 420 V şi 13,8 kWh fiecare, furnizaţi de Accumotive - subsidiara Daimler din Kamenz, Germania.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite