Chinezii aruncă pe piață un SUV electric ca armă împotriva Daciei Duster | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul auto chinez Chery vrea să perturbe vânzările Dacia oferind un SUV de talie mare la un preț foarte accesibil vizând piața Duster și Bigster. 

Modelul va ajunge pe piață cu un preț atractiv FOTO carnewschina.com
Modelul va ajunge pe piață cu un preț atractiv FOTO carnewschina.com

Este vorba de modelul eQ7, un SUV electric care măsoară 4,68 metri și oferă un interior spațios având în vedere ampatamentul de 2,83 metri. eQ7 are o platformă din aluminiu, iar aceasta îi permite, potrivit actudacia.com, reducerea greutății cu până la 25% față de alte SUV-uri concepute cu materiale convenționale. Din punct de vedere al propulsiei, eQ7 se bazează pe un motor de aproximativ 210 CP, situat pe puntea spate, care este alimentat de o baterie cu o capacitate de 71 kWh.

Conform primelor date furnizate, modelul ar avea o autonomie de aproximativ 500 de kilometri în sistemul de omologare WLTP și este echipat cu un sistem de încărcare rapidă care asigură umplerea bateriei de la 30% la 80% în doar 30 de minute. Viteza maximă a eQ7 este de 180 km/h. Din punct de vedere al siguranței, cel puțin teoretic, modelul lansat de chinezi stă bine având inclusiv 10 airbag-uri, detector de punct mort, sistem de menținere a benzii de rulare și control adaptiv al vitezei de croazieră. Chery eQ7 este oferit la un preț care pare să sfideze orice concurență: de la 18.100 de dolari, sau în jur de 16.500 de euro.

În paralel, Dacia se pregătește de lansarea Duster 3, iar conform unor calcule realizate de profit.ro pe baza declarațiilor unor oficiali ai companiei prețul de bază al modelului ar putea fi între 18.275 și 19.350 de euro, nefiind exclus chiar și un preț de bază care depășește cu puțin bariera de 20.000 de euro.

Mai multe imagini AICI 

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite