Apple va facilita plata automată a combustibilului prin CarPlay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Posesorii maşinilor compatibile cu CarPlay vor putea folosi începând cu această toamnă sistemul dezvoltat de Apple pentru a plăti combustibilul cu care au alimentat maşina de la bordul acesteia.

Apple pregăteşte lansarea unui update major pentru CarPlay, care va oferi un număr semnificativ de noutăţi, majoritatea dintre acestea prezentate la WWDC, precum posibilitatea reglării temperaturii.

Însă, ceea ce Apple nu a menţionat la WWDC este că lucrează la un sistem de plată a combustibilului prin intermediul CarPlay. În loc de a merge în benzinărie, a sta la coadă şi a plăti cu cardul, plata va putea fi făcută prin CarPlay.

Pentru această facilitate va fi necesar suportul benzinăriilor, însă, dornice să atragă cât mai mulţi clienţi, adoptarea CarPlay de către acestea nu va fi o problemă. Deja, HF Sinclair, care deţine în jur de 1.600 de staţii de alimentare în SUA, a anunţat că lucrează la integrarea cu CarPlay.

Va fi necesară instalarea aplicaţiei uneia sau mai multe companii de combustibil, cu care va fi realizată atât localizarea staţiilor, cât şi plata propriu-zisă. Cu cardul salvat în aplicaţie, plata va fi făcută automat după alimentare, utilizatorul trebuind doar să o aprobe.

Deşi, deocamdată, Apple nu taxează companiile de combustibil sau producătorii auto pentru CarPlay, compania americană va accesa o nouă piaţă imensă, de sute de milioane de clienţi, conform estimărilor analiştilor, de unde va găsi, cu siguranţă, o modalitate de a câştiga bani.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite