Arhitectură internaţională la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul de pe Bega e punct de întâlnire pentru specialişti din ţări europene şi locul în care publicul poate găsi inspiraţie pentru case frumoase. Timişoara reuneşte în acest weekend zeci de arhitecţi şi specialişti în design interior şi cel puţin la fel de multe idei de construcţii şi amenajări de imobile publice sau familiare.

Festivalul Internaţional Arhitext - Fluenţe, care s-a deschis ieri în vestul ţării, este un bun prilej pentru specialiştii în domeniu, dar şi pentru publicul amator să participe la workshopuri şi mai ales să vadă ce se mai poate pune în aplicare atunci când e vorba de amenajarea unui colţ de casă sau a unui birou, a terasei din faţa casei sau a grădinii. Anul acesta, în cadrul festivalului de la Timişoara, sunt organizate şi Premiile Arhitext design (PAD), competiţie ajunsă la ediţia cu numărul zece, în cadrul căreia sunt promovate şi recompensate proiecte româneşti de calitate.

Conferinţe şi lansări

Juriul PAD 2011 este condus de arhitectul Pierre von Meiss, profesor emerit al Şcolii Politehnice Federale din Lausanne, Elveţia. Festivitatea de premiere a proiectelor înscrise în cele cinci secţiuni - Clădiri rezidenţiale, Clădiri publice, Amenajări exterioare, Amenajări interioare, Restaurare - va avea loc în acest weekend, sâmbătă, de la ora 20.00.

Potrivit organizatorilor, la concurs s-au înscris 36 de birouri de arhitectură. Proiectele sunt reunite în cadrul expoziţiei PAD 2011, găzduită de Bastionul Theresia - Grădina cu Vise, din Timişoara. Pe lângă PAD 2011, în cadrul evenimentului sunt organizate şi alte expoziţii naţionale şi internaţionale, expoziţii studenţeşti, dezbateri şi conferinţe susţinute de specialişti români şi străini, precum şi lansări de carte. Programul complet şi locurile în care se desfăşoară întâlnirile le găsiţi pe www.arhitext.com.

Festivalul Arhitext este organizat din doi în doi ani

Festivalul Arhitext este organizat din doi în doi ani
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite