Apple nu învaţă din dezamăgirea 4S

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple ar putea lansa în martie o nouă tabletă care urmăreşte trendul impus de iPhone 4S: design identic şi dotări îmbunătăţite.

Cele mai noi zvonuri lansate de angajaţii fabricilor care produc componentele telefoanelor şi tabletelor Apple susţin că iPad 3 ar putea fi lansată în luna martie. Pe lângă momentul lansării, site-urile de specialitate vorbesc şi despre implementarea unei conexiuni 4G mai performante, un ecran mai bun, dar şi de faptul că Apple ar putea folosi aceeaşi strategie ca în momentul lansării lui iPhone 4S: un produs asemănător din punct de vedere al designului, dar îmbunătăţit pe partea tehnică.

Publicaţia „Bloomberg" scrie că producţia a început în urmă cu două săptămâni şi că, la sfârşitul lui februarie, dispozitivele ar trebui să fie gata pentru lansarea oficială. Specialiştii în IT&C susţin însă că fanii americanilor ar trebui să nu se lase purtaţi de entuziasm, amintind de mult-aşteptata lansare a lui iPhone 5, care s-a transformat în 4S. Teoria este susţinută şi de câteva imagini prezentate de site-ul de specialitate iLounge care a prezentat o carcasă a următoarei generaţii de iPad.

Cu un milimetru mai subţire

„Din partea frontală, următorul iPad şi iPad 2 arată aproape identic, în afară de ecran. Acesta va fi avantajul pe care se va concentra Apple. În spate, camera din colţul din stânga a devenit mai mare, dar dacă dispozitivele nu sunt puse unul lângă celălalt, diferenţa e greu de observat", arată specialiştii iLounge.  Designul minimalist va fi şi de data acesta important pentru inginerii americani care au proiectat tableta, scrie ibtimes.com. Noul iPad va fi mai subţire decât predecesorul său, dar doar cu un milimetru.

Această schimbare infimă i-a făcut pe cei de la iLounge, unul dintre cele mai respectate site-uri în materie de informaţii în exclusivitate despre firma californiană, să evite să folosească titlul de „Am atins iPad 3". „Ne simţim obligaţi să punem informaţia în lumina corectă. În primul rând, aceste schimbări sunt atât de modeste încât am putea numi dispozitivul iPad 2S sau iPad 2 HD. În al doilea rând, nu ştiu dacă am pus mâna pe ceva proaspăt, pentru că părea fabricat acum câteva luni", notează site-ul.

Succes prin ecran

Dacă designul ar putea rămâne la fel, partea tehnică este esenţială pentru menţinerea poziţiei de top a tabletei californiene. Apple ar putea trece la o rezoluţie 2.048x1.536 de pixeli, ceea ce ar dubla-o pe cea de pe iPad 2 şi, implicit, ar însemna o îmbunătăţire clară în calitatea imaginilor. În sprijinul acestei teorii vine şi faptul că noul iPad ar putea avea o densitate de 326 de pixeli pe inch, existentă în prezent pe iPhone 4S. De asemenea, Apple ar putea trece în premieră la conexiunile de tip 4G. În acest caz, viitorul iPad ar putea avea şi o baterie mai performantă.

În privinţa puterii brute, specialiştii sunt împărţiţi. Unii vorbesc despre introducerea unui procesor quad core, ca răspuns la asaltul celorlalţi producători care au montat deja aceşti „monştri" pe tabletele lor. Dar Apple ar putea adopta o tactică specifică: un procesor dual core, dublat de o interfaţă fluidă şi de aplicaţii care nu consumă memorie. 

iPhone 5 impermeabil

Apple ar putea dota viitorul său smartphone cu nanotehnologia HzO, care va face gadgetul impermeabil. Astfel, telefonul este acoperit cu nanoparticule şi rezistă la coroziune sau apă. Majoritatea telefoanelor din viitoarea generaţie vor avea această tehnologie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite