Adevărul despre piaţa materialelor de construcţii. Ce nu vor magazinele de bricolaj să ştiţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva…“ Ştim că sună poetic, dar, când vine vorba despre sezonul rece, ne cam trece romantismul şi ne apucă… reumatismul. Numai mâine nu e noiembrie, vine iarna şi ne prinde nepregătiţi, aşa că nu e rost de amânări. Să trecem la treabă!

Dacă vi s-a întâmplat şi vouă să aşteptaţi toaaaaaată vara după un meşter care vă duce cu vorba că vine azi, ba mâine, să ştiţi că nu sunteţi singurii. Deja s-au cam terminat concediile şi vacanţele, a început şcoala, revenim la muncă şi la programul obişnuit, aşa că, vrând-nevrând, trebuie să ne punem ordine şi în spaţiul de locuit. Winter is coming! :D

Sunteţi în criză de timp şi nu ştiţi încotro să va îndreptaţi pentru a găsi rapid şi ieftin materialele de construcţii necesare pentru renovări şi reparaţii? Avem pentru voi un pont: nu e nevoie să colindaţi magazinele de bricolaj şi depozitele. Toate produsele de care aveţi nevoie sunt la un click distanţă!

Iată cum să profitaţi de cele mai bune oferte, în 5 paşi:

  • Totul începe de la o listă bine întocmită, aşa că primul pas este să stabiliţi produsele necesare.
  • Nu ştiţi de ce aveţi nevoie? Întrebaţi specialiştii! Iar prin specialişti nu ne referim la meşteri, care, cel mai probabil, vă vor recomanda doar ce au mai folosit, urmărind să-şi înlesnească munca, aşadar va limitează opţiunile, şi/sau va îndrumă spre magazine care le oferă comision din vânzări. Mai degrabă întrebaţi-i pe cei care cumpără şi vând materiale de construcţii, care primesc direct feedback de la clienţi, respectiv pe consultanţii în domeniu, care cunosc în amănunt ofertele producătorilor şi va pot îndruma spre varianta optimă.
  • Odată lista pregătită, daţi comanda online cu tot necesarul de materiale - dacă le comandaţi pe toate odată, este şi mai avantajos. În plus, fiindcă nu se fac stocuri, deci nu există costuri pentru depozitare şi manipulare, şi preţurile sunt cu 10-15% mai mici.
  • Când comparaţi preţurile, comparaţi şi calitatea. Puţini ştiu că producătorii au game premium la preţuri avantajoase, dacă ştiţi să căutaţi. Cu puţină documentare, puteţi obţine o calitate superioară la aceleaşi costuri.
  • Şi bricolajul s-a modernizat, nu mai trebuie să vă deplasaţi la toate magazinele, să pierdeţi timp şi energie, să căraţi materialele în cârcă. Când daţi comandă online, vi se livrează marfa direct la adresă. Simplu, elegant, rapid!

În caz că aveţi nevoie de recomandări, va prezentăm mai jos cele mai căutate produse pentru proiectele de construcţii, fie acestea locuinţe, unităţi turistice sau clădiri de birouri:

Mai întâi de toate, asiguraţi-vă că aveţi o sursă de căldură eficientă energetic şi fără riscuri. De exemplu, un sistem Kaminhorn cu focar termosemineu si horn. Fabricat integral din fontă, focarul termoşemineu combină avantajele centralei termice şi cele ale şemineului, dar cu un randament net superior amândurora: încălzeşte apa din calorifere sau pardoseală, acoperă o încăpere cu suprafaţă de aproximativ 250 mp, iar sticla termorezistentă de înaltă calitate rezistă la temperaturi de până la 800 de grade.

La rândul său, sistemul coş de fum EcoHORN este compatibil cu toate tipurile de combustibil. Are tiraj natural şi conferă randament maxim sursei de căldură. Tubulatura interioară rezistă la temperaturi de evacuare de până la 600°C, la autoaprindere, precum şi la condensul acid, şi are funcţie de auto-aerisire.

Un acoperiş durabil înseamnă o investiţie în confort şi siguranţă pe termen lung, aşa că este mai avantajos să alegeţi materiale calitative. Iată de ce inginerii constructori optează adesea pentru ţigla metalică Kron Mat de la Viking Pruszynski, profil premiat cu Medalia de Aur la Târgul Internaţional de Construcţii BUDMA 2005 din Polonia. Model modern, Kron este adecvat atat pentru construcţii noi, cât şi pentru renovarea celor vechi.

Gardurile Semmelrock Stein+Design– elemente funcţionale cu un puternic impact vizual

Delimitarea terenului este întâlnită încă din momentul în care oamenii au început să aibă simţul proprietăţii. Gardul este atât un element functional, cât şi unul cu un impact vizual foarte puternic, fiind considerat cartea de vizită a oricărei case. În acelaşi timp, el defineşte gradul de intimitate prin înălţime, dar şi prin alternarea spaţiilor de plin cu gol.

Este important ca acesta să fie în deplină armonie cu arhitectura locuinţei, mai ales că reprezintă elementul de legătură dintre proprietar şi exteriorul curţii. În funcţie de stilul ales, gardul poate imprima întregului ansamblu architectural un aer romantic (cum sunt modelele Castello sau Sonnblick), misterios (Milldale, Madoc), avangardist (Argento, Umbriano) sau poate crea discrepanţe majore.

Fie că alegeţi să construiţi un gard înalt sau unul decorat cu elemente de fier forjat, blocurile prefabricate de beton vă ajută să împrejmuiţi terenul în timp record. Flexibilitatea acestora vă permite să extindeţi spaţiul de relaxare spre grădină şi să creaţi zone de intimitate şi linişte prin ziduri de mici dimensiuni ideale pentru a vă feri de priviri indiscrete.

Sau puteţi alege să vă construiţi singuri gardul, cu stâlpi din lemn compozit (WPC) şi şipcă lucioasă.

Disponibili în diverse nuanţe (wenge, gri, maro roşcat), stâlpii celulari din lemn compozit produşi de Bencomp se pot utiliza pentru confecţionarea ramelor la panourile de gard sau pentru garduri de gradină.

Odată ramele create, adăugaţi panouri din şipcă lucioasă standard de la MTC. Fabricată din Aluzinc® sau tablă zincată prevopsită, acest model de şipcă bifează deopotriva cerinţele de rezistenţă şi estetică, având o rigiditate foarte bună şi un aspect plăcut. Se poate debita la diferite lungimi şi este disponibilă într-o gamă largă de culori lucioase.

Inspirate de piatra naturală din carierele învecinate Ierusalimului, dalele de pavaj Jerusalem Stone pot fi folosite atât la interior, cât şi la exterior, la pavarea curţilor sau a aleilor din grădini sau parcuri, terase, zone pietonale, de agrement, ori în jurul piscinei.

Aceste dale se montează pe şapă de beton şi au o garanţie de 5 ani, fiind produse de Star Stone, companie certificată ISO-14001 şi ISO-9001 de către TUV Rheinland - Austria.

Pentru suprafeţele interioare, o gresie din ceramică glazurată, durabilă şi în condiţii de trafic intens, este alegerea perfectă. De exemplu, gresia Wood Walnut de la Premier are o rezistenţă sporită la abraziune, spargere şi crăpare, nu se pătează uşor, are un nivel redus de absorbţie a apei şi nu este afectată de acizi sau alte substanţe chimice.

Dincolo de aspectele funcţionale, pentru un ambient plăcut, elegant şi, totodată, natural, puteţi placa pereţii cu piatră decorativă, de mare impact în designul interior actual, cât şi în peisagistică.

Atunci când vă doriţi o atmosferă boema demnă de o gradină bizantină, piatra decorativa “Thassos” de la Stone Deco Style vă va face să vă îndragostiţi cu uşurinţă de el. Acest tip de piatră creeazâ în orice locuinţă o atmosferă calmă şi placută, care îmbie la relaxare şi la după-amiezi plăcute petrecute în compania celor dragi sau a unei cărţi bune. În funcţie de stilul de decor al încăperii în care veţi dori să aplicaţi această piatră decorativă, asiguraţi-vă că alegeţi culoarea potrivită pentru a crea un efect maxim de frumuseţe.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite