A slăbit 38 kg de dragul rochiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Marea Britanie a cheltuit peste 17.000 de euro pe haine cu câteva măsuri mai mici, pentru a se ambiţiona să slăbească. Multe femei investesc într-o garderobă nouă după ce slăbesc. Heather Hall a ales însă soluţia inversă: a scăpat de 38 de kilograme după ce şi-a cumpărat peste 100 de rochii prea mici.

Heather Hall (51 de ani) a început să frecventeze un curs de slăbit în ianuarie anul trecut. După câteva şedinţe, şi-a cumpărat o rochie de piele, mărimea 14, deşi ea purta 22,  şi a atârnat-o de uşa şifonierului pentru a o ambiţiona să se ţină de diete.

Strategia ei a dat rezultate imediat, iar pe zi ce trecea vedea cum pierde din kilogramele în plus. Aşa că a decis să cumpere din ce în ce mai multe haine mai mici, ajungând la peste 100 de rochii care nu o încăpeau şi care umpleau patru dulapuri. De când a început curele de slăbire, Heather Hall a reuşit să slăbească mai bine de 38 de kilograme - de la 101 de kilograme, la mai puţin de 63. 

„Când eram mai grasă lucrurile pe care le puteam cumpăra pentru greutatea mea erau destul de puţine. Acum am atâtea opţiuni, iar faptul că am slăbit mă face să cumpăr mai mult şi mai mult", povesteşte femeia, de profesie asistent social. Banii pentru rochii îi avea deja strânşi, pentru că de câţiva ani nu a mai plecat în concediu. „Pe măsură ce kilogramele «se topeau» şi corpul meu arăta din ce în ce mai bine, cheltuiam mai mult pe haine. Am fost nevoită să cumpăr şi dulapuri noi pentru a ţine toate lucrurile care nu îmi erau bune", mai spune ea.

Regretele kilogramelor

Femeia îşi aminteşte cu regret de perioada în care kilogramele în plus îi dădeau bătăi de cap. Cea mai mare greutate a atins-o în urmă cu şapte ani. „Am fost întotdeauna o persoană corpolentă, dar pe măsură ce am înaintat în vârstă, greutatea mea a fost din ce în ce mai greu de controlat. În urmă cu câţiva ani am fost la Disney, în SUA, împreună cu cei doi fii ai mei, şi a fost îngrozitor când am încercat să încap în rollercoaster. M-am temut că nu voi putea să fixez bara de protecţie peste abdomenul meu", povesteşte ea.

La fel a păţit şi când a călătorit cu avionul şi, din cauza abdomenului imens, abia dacă a putut prinde centura de siguranţă. „Pe vremea aceea credeam că arăt normal, dar acum când privesc în urmă sunt şocată", spune Hall. Ea obişnuia să mănânce câteva batoane de ciocolată şi mai multe pachete de biscuiţi pe zi, la prânz comanda paste, iar seara alegea pui cu cartofi prăjiţi.

Meniu modificat

Ceea ce a convins-o că este cazul să slăbească a fost faptul că a ajuns să poarte mărimea 22 la rochii. După acest şoc, meniul său zilnic s-a schimbat radical: cereale la micul-dejun, un sandvici fără grăsimi la prânz şi somon la grătar cu legume pentru cină. Ca desert, îşi permite doar câte un baton de ciocolată pe zi. 

Heather a reuşit să-şi atingă ţinta în decembrie anul trecut, când a încăput în rochia de piele pe care o cumpărase la începutul dietei. Ea a continuat să piardă în greutate şi a ajuns în prezent la mărimea 12. „Rochia din piele îmi este mare, la fel ca altele 30 din cele 100 de ţinute cumpărate, dar nu am niciun regret", afirmă ea.

"Pe măsură ce kilogramele «se topeau», cheltuiam mai mult pe haine. Am fost nevoită să cumpăr şi dulapuri pentru a ţine lucruri care nu îmi erau bune."
Heather Hall
51 de ani

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite