8 soluţii pentru acoperirea terasei şi a balconului: de la panouri din sticlă securizată, la prelate retractabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aa

Într-o ţară ca România, unde vara şi iarna pot atinge temperaturi extreme, e greu să găseşti o soluţie de acoperire pentru terasă şi balcon, care să fie universală. Însă cu câteva informaţii tehnice utile şi o listă de idei dintre care poţi alege, poţi găsi soluţia optimă pentru spaţiul tău.

Arhitecţii de la Studio Caro ne povestesc care este perspectiva lor şi ce îţi recomandă pentru a evita ca zăpada să îţi umple balconul, dar să poţi lua micul dejun în mijlocul verii în balcon, fără să te simţi ca într-un tunel. Prima lor propunere este ca structura să fie retractabilă, astfel încât să nu fie nevoită să suporte presiunea zăpezii din timpul iernii. În funcţie de materialul folosit, specialiştii propun opt alternative:

1. Panouri glisante din sticlă securizată

 Soluţia potrivită pentru a permite luminii să treacă

a

„Dacă doreşti să foloseşti în mod curent spaţiul terasei acoperite pe timpul iernii, recomandăm închiderile din sticlă securizată, cea mai eficientă fiind pachetul dublu vitrat, de tip termopan. Această variantă de acoperire are o greutate considerabilă şi acţionarea lui se poate face doar cu un sistem de motoare electrice”, explică arhitecţii Corina şi Traian Mihalache.

2. Panouri din aluminiu

 Această soluţie garantează rezistenţă

aa

Cel mai eficient mod de acoperire pentru terasă sau balcon deschis, ca să foloseşti spaţiul şi iarna, e să montezi o structură portantă din profile metalice (în cazuri mai rare, lemn). Iarna precipitaţiile sunt mai crescute şi o copertină retractabilă fără o structură de rezistenţă nu ar putea rezista la intemperii şi la un strat gros de zăpadă, atrag atenţia cei doi arhitecţi.

De aceea, o altă propunere a lor este panoul din aluminiu, ce oferă umbră şi poate fi asortat uşor la restul elementelor din balcon.

3. Policarbonat celular

 Materialul acesta are un aspect potrivit pentru casele de vacanţă

ss

A treia opţiune, plăcile din policarbonat. Produse performante cu o mare rezistenţă la impact şi cu un raport excelent între greutatea redusă şi rigiditatea ridicată.

În cazul lor, la fel ca în al oricărei alte opţiuni, e nevoie să te asiguri că furnizorul are produse şi sisteme care sunt calculate să susţină pe lângă greutatea materialului folosit (sticlă, folie textilă, plastic), şi greutatea zăpezii pe metru pătrat specifice României – în funcţie de zonă şi altitudine.

4. Policarbonat compact

 Arată ca sticla, dar nu este casant

ss

O variantă similară este policarbonatul compact, transparent ca sticla, dar deloc casant. E elastic, nu crapă, nu se sparge şi rezistă chiar la lovituri cu ciocanul. Se poate dovedi alternativa cea mai bună pentru un mix echilibrat de estetică şi rezistenţă.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite