10 practici indiene Ayurveda care asigură longevitatea şi o viaţă mai sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masajul, una din practicile celebre ale medicinei Ayurveda
Masajul, una din practicile celebre ale medicinei Ayurveda

Ayurveda reprezintă un sistem complex de cunoştinţe medicale indiene şi înseamnă „stiinţa vieţii“. Tehnici vechi de mai bine de 5.000 de ani sunt aplicate şi în prezent pentru asigurarea longevităţii.

O dietă echilibrată şi o rutină zilnică de exerciţii fizice sunt esenţiale pentru o minte şi un corp sănătos. Dar acesta este doar începutul când vine vorba de sănătate, scrie curejoy.com. Ştiinţa Ayurveda deţine tehnici vechi de mai bine de 5.000 de ani pentru asigurarea longevităţii şi menţinerea unei vieţi echilibrate:

Consumul ceaiului de ghimbir

Apa rece poate împiedica funcţiile digestive. Beţi cât de multă apă caldă sau ceai de ghimbir pe tot parcursul zilei. Ceaiul de ghimbir favorizează digestia.

Mâncatul în tăcere

Ar trebui să mâncăm şi în tăcere din când în când. Când faceţi acest lucru, vă bucuraţi mai mult de mâncare şi este mai uşor de înţeles semnalul corpului, ceea ce vă ajută să preveniţi supraalimentarea.

Masa de prânz trebuie să fie cea mai consistentă 

Ayurveda consideră că focul digestiv este la nivel maxim atunci când soarele se află în cel mai înalt punct al cerului. Totuşi, nu înseamnă că ar trebui să mâncaţi mai mult decât aveţi nevoie. Ideea este de a mânca mai puţin la micul dejun şi cină şi ceva mai consistent la prânz.

Râdeţi de câte ori aveţi ocazia

Râsul eliberează endorfinele, stimulează circulaţia sângelui şi creşte nivelul de relaxare. Urmăriţi un film de comedie bun, spuneţi glume amuzante şi nu uitaţi să râdeţi cât puteţi.

Masaj

Numeroase studii au arătat uimitorul beneficiu al masajului, incluzând scăderea tensiunii arteriale, creşterea tonusului muscular, reducerea stresului şi îmbunătăţirea sistemului limfatic. Un studiu a concluzionat că masajul abdominal a redus cu succes constipaţia.

Meditaţia

Meditaţia poate include conştientizarea respiraţiei, meditaţia în mişcare sau yoga. Alegeţi varianta care rezonează cu dumneavoastră. Cu cât practicaţi mai mult, cu atât mai mult vă veţi relaxa.

Beneficiile uleiului de cocos în igiena orală

Prin detoxifiere, clătirea gurii cu uleiuri are capacitatea de a trata diverse boli, de la tulburări digestive până la boli de inimă.

Pranayama (Exerciţii de respiraţie)

Respiraţia diafragmatică profundă curăţă plămânii de dioxid de carbon şi măreşte aportul de oxigen, oferind corpului energie vitală. De asemenea, este benefică organelor interne, îmbunătăţind digestia şi stimulând metabolismul.  

Odihna zilnică

Un studiu privind efectele somnului realizat timp de 16 ani pe un număr de 68.000 de femei a scos la iveală că dormitul mai puţin de cinci ore pe noapte a crescut cu o treime şansele de trăi mai puţin.

Răzuirea limbii

Această practică de igienă orală îndepărtează toxinele de pe limbă mai bine decât o periuţă de dinţi. Dacă limba este acoperită cu bacterii, este mai greu de simţit gustul alimentelor.  

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite