Vorbeşte „Regele“. Hagi a explicat declinul Barcelonei: „Antrenorul e antrenor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fotbalist al catalanilor ştie de ce „extratereştrii“ au coborât printre pământeni, după cinci ani în care au dominat fotbalul mondial.

Barcelona a cedat în prima manşă din optimile Ligii Campionilor, 0-2 cu Milan, a bătut nemeritat Sevilla, în campionat (2-1), iar marţi a părăsit Cupa Spaniei, fiind spulberată, acasă, de rivala Real Madrid, scor 3-1.

Gheroghe Hagi ştie de ce în criză de idei, tiki-taka, celebrul joc de pase al catalanilor, nu mai funcţionează.

„Ei nu mai au conducător. Antrenorul e antrenor, el e profesorul! Noi i-am avut pe nea Imi (n.r. - Emeric Ienei) şi pe Anghel Iordănescu. Nu putem să luăm din importanţa antrenorului. E şi obosită echipa. E foarte lentă şi previzibilă“, a spus „Regele“ la Digi Sport.

Formaţia blau-grana a ajuns să fie antrenată acum de secundul secundului! Tito Vilanova, fostul asistent al lui Josep Guardiola, a preluat echipa la începutul sezonului şi a reuşit cel mai bun start de campionat din istoria La Liga! Apoi însă, din cauza cancerului, Vilanova a fost nevoit să plece la New York, în căutarea celui mai bun tratament. În absenţa sa, secundul său, Jordi Roura a ajuns să-i conducă pe Messi şi pe colegii săi. 

Echipa a mers o perioadă din inerţie, însă acum traversează cea mai slabă formă din ultimii cinci ani. Presa spaniolă a scris că, după eliminarea din Cupa Spaniei, preşedintele Sandro Rosell s-a dus în America pentru a afla dacă Tito Vilanova poate reveni pe bancă. Dacă răspunsul va fi negativ, el ia în calcul numirea lui Luis Enrique pe bancă, acesta fiind un fost fotbalist al catalanilor, care, ca antrenor, a pregătit Barcelona B şi AS Roma.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite