VIDEO Potop de goluri şi Ribery pe post de vârf. Primul meci al lui Guardiola la Bayern s-a încheiat 15-1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 16 ianuarie, Guardiola a fost anunţat drept viitorul antrenor al lui Bayern, la finalul sezonului 2012-2013. Pe 24 iunie a fost prezentat oficial, iar pe 26 a intrat în pâine, odată cu primul antrenament. Ieri a avut parte şi de primul meci, unul amical.

Adversarul a fost o selecţionată a fanilor lui Bayern din Wildenau, o zonă din landul Bavaria. Partida s-a jucat pe arena celor de la SV Weiden, o grupare din liga a cincea germană, iar la stadion au fost prezenţi 11.000 de fani. 

Toţi suporteri ai lui Bayern. De altfel, anual Bayern participă în presezon la un meci contra suporterilor care aparţin de un fan-club, iar încasările partidei merg spre fan-clubul respectiv sau în scopuri caritabile. 

Contra fan-clubului din Wildenau, primul meci al lui Guardiola la cârma bavarezilor, catalanul a aliniat o echipă cu mulţi jucători de la echipele de tineret şi junior. 

Puşti pe care n-ar fi exclus ca Pep să-i promoveze. A fost o partidă cu 16 goluri, în care a Guardiola a încercat şi o "găselniţă" tactică, cu extrema Ribery pe post de vârf! 

Cele mai multe goluri, patru, le-a reuşit tânărul Patrick Weihrauch (19 ani), atacan de obicei la Bayern Munchen II. Ceilalţi marcatori au fost Julian Green (18 ani – trei goluri), Franck Ribéry (două), Mitchell Weiser (19 ani –două goluri), Oliver Markoutz (18 ani), Thomas Müller, Vladimir Rankovic (20 de ani) şi Toni Kroos. 

Golul de onoare al celor din Fan Club Wildenau a fost reuşit de Jürgen Förster, în aplauzele asistenţei, după o gravă eroare a defensivei lui Bayern. 

De altfel, fanii au avut un lot format din 35 de persoane, printre aceştia şi câteva staruri germane. Cel mai cunoscut VIP din echipa fanilor a fost Eric Frenzel, un schior medaliat cu bronz la J.O. de Iarnă din Vancouver (2010) . 

Astăzi, Bayern are programat un alt amical, cu TSV Regen. 

Citeşte şi 

Culisele venirii lui Guardiola la Bayern München. „L-am minţit pe Ferguson“ 

Josep Guardiola va deveni cel mai bine plătit antrenor din lume 

Guardiola, mai slab decât Heynckes? Suporterii lui Bayern München sunt rezervaţi în privinţa noului antrenor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite