VIDEO Portar cu inima de leu: un peruan a uimit lumea fotbalului cu două parade ireale în aceeaşi fază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puşti de doar 19 ani a arătat ce înseamnă sacrificiu şi spiritul de luptă. Într-un moment în care, aparent, nu mai avea nicio şansă în faţa adversarului, Angelo Campos şi-a salvat echipa, iar eforturile sale au fost răsplătite de coechipieri, în ultimele minute ale unui meci dramatic.

Angelo Campos are 19 ani, joacă la echipa de tineret a celor Alianza Lima şi face parte din lotul Under 20 a statului Peru, care participă, în aceste zile, la Cupa Americii de Sud pentru echipele de tineret. Cu siguranţă, despre Angelo Campos nu se ştia mare lucru, nici în ţara sa natală. O fază petrecută vineri seară însă, l-a aruncat pe tânărul goalkeeper direct în prim-planul fotbalului mondial.

Ce s-a întâmplat?

În minutul 84 al meciului Uruguay - Peru, la scorul de 3-2, colegii lui Campos se aruncaseră în atac, în căutarea golului egalizator. Tocmai de aceea, au fost prinşi descoperiţi în apărare de un contraatac fulger al adversarilor. Atacantul Gonzalo Bueno a dejucat ofsaid-ul, a rămas singur cu un fundaş şi cu portarul Campos, ultimul ieşind în afara careului pentru a-l bloca.

Iniţial, decizia lui Campos a apărut una greşită, având în vedere că a fost păcălit de traiectoria balonului, iar Bueno a tras spre poarta goală. Din acest moment, a început numărul de magie al lui Campos!

Mai întâi, a reuşit să alerge mai repede decât viteza cu care balonul s-a răstogolit spre poartă şi a scos mingea de pe linia porţii cu un efort disperat. 

Numai că, mingea a rămas la câţiva metri de poartă, iar Bueno, care urmărise faza, avea toată poarta la dispoziţie pentru a îndeplini ce părea o formalitate. 

Atacantul uruguayan s-a lovit însă, din nou, de un reflex de felină a lui Campos, care s-a redresat după plonjonul disperat, şi s-a aruncat la picioarele lui Bueno, trimiţând balonul în corner.

VEZI AICI FAZA

Scorul a rămas 3-2 pentru Uruguay, dar eforturile supraomeneşti ale lui Campos au fost răsplătite de colegii săi. Patru minute după cele două intervenţii ale portarului, Peru a egalat, iar meciul s-a încheiat egal, scor 3-3. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite