VIDEO Mircea Lucescu i-a dezgustat pe ucraineni printr-un gest oribil: „Nici nu merită să-i mai spunem Mister“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

„Il Luce“ a dovedit prin rezultatele sale că e un tehnician de clasă mondială. Din păcate, el are şi un defect important: nu ştie să piardă demn. A dovedit asta, din nou, în weekend-ul care a trecut, iar comportamentul său a fost taxat de un fost angajat al clubului Şahtior.

Mircea Lucescu a scris istorie la Doneţk, acolo unde din 2004 până acum a cucerit 18 trofee, şi a pus capăt dominării celor de la Dinamo Kiev în fotbalul din Ucraina. 

Dacă CV-ul lui „Il Luce“ îl plasează lângă cei mai mari antrenori din lume, din păcate, comportamentul său n-a fost mereu la nivelul rezultatelor sale. Toată lumea ştie deja că, atunci când pierde un meci, Lucescu va da, inevitabil, vina pe arbitraj. Un alt moment care a „pătat“ imaginea tehnicianului de 68 de ani s-a petrecut la capătul unui meci din Liga Campionilor cu Barcelona. Atunci când Răzvan Raţ dădea un interviu la microfonul TVR, fundaşul stânga a fost certat, în direct, de „Il Luce“ pentru jocul său mai puţin reuşit!

Acum, Lucescu a fost protagonistul unui episod care a dezgustat lumea fotbalului în Ucraina.

Ce s-a întâmplat?

După ce a început fulminant în campionat, cu şase victorii în primele şase etape, Şahtior a intrat în vrie în ultimele săptămâni. A fost învinsă la Dnipro (1-3), a remizat, acasă, cu Metalist Harkov (1-1), pentru ca vineri să cedeze, în deplasare, la Karpaty Lviv (2-3).

Această serie a aruncat Şahtior pe locul 4 din 16 în clasament cu 19 puncte, în condiţiile în care liderul Metalist Harkov are 23 de puncte.

Mai mult, la finalul partidei de la Lvov, Mircea Lucescu a fost abordat de tehnicianul advers, Oleksander Sevidov, care a vrut să dea mâna cu omologul său. Spre uimirea sa, „Il Luce“ a refuzat, reproşându-i că, la indicaţia sa, copiii de minge au intârziat repunerea baloanelor în joc. De altfel, după partidă, românul a avut şi un discurs acid pe care îl puteţi citi aici.

„Un mare antrenor nu şi-ar fi permis aşa ceva“

Văzând gestul lui Lucescu la adresa lui Sevidov, fostul vicepreşedinte al departamentului de Relaţii Publice de la Şahtior, Mark Leviţky, a avut o reacţie dură.

„Nu merită să-i mai zicem Mister lui Lucescu! În faţa tuturor a refuzat să dea mâna cu antrenorul învingătorilor. Sunt convins că nici unul dintre marii antrenori, Ferguson, Ancelotti sau Guardiola nu şi-ar fi permis aşa ceva“, a declarat Leviţky pentru sport-express.ua.

VEZI CE A FĂCUT MIRCEA LUCESCU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite