VIDEO Italia, sfârşitul unui vis / Noua generaţie pe care va conta Cesare Prandelli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		    
		    
		    
		    
		    Mediafax | În naţionala Italiei va începe schimbul de generaţii 
Mediafax | În naţionala Italiei va începe schimbul de generaţii 

Dezamăgită că a pierdut în faţa Spaniei, Italia îşi face deja calculele pentru următorele competiţii.

Cesare Prandelli întrevede un viitor frumos pentru Squadra Azzurra, dincolo de înfrângerea din finala Campionatului European. Acesta şi-a felicitat jucătorii pentru prestaţia avută în meciurile de anul acesta şi şi-a îndreptat privirea spre următoarele competiţii. Selecţionerul a declarat că vrea să-şi continue mandatul de antrenoriat pe banca tehnică a Italiei, dar a avertizat că „ar trebui să nu mai avem mentalitatea unei echipe de club, ci ar trebui sa reorganizăm tot sistemul, începând cu echipele de copii şi juniori. Aşa a făcut şi Spania!”

Din 11-le Italiei din finala CE, se preconizează ca patru fotbalişti emblematici să se retragă de la naţională, din lotul care a participat la Euro 2012.

  • Gianluigi Buffon: În vârstă de aproape 35 de ani, portarul lui Juventus a participat probabil la ultimul său campionat european de fotbal.
  • Antonio Cassano: Deşi are doar 29 de ani, atacantul a suferit o operaţie pe cord şi o mare parte din acest sezon a fost compromisă pentru atacantul lui AC Milan. Cu toate că a primit acceptul medicilor pentru a juca şi a bifat câte o repriză la meciurile din CE 2012, este foarte probabil să fie ultimul Campionat European pentru fotbalistul vicecampioanei Italiei.
  • Federico Balzaretti: În vârstă de 30 de ani, fundaşul stânga al lui Palermo va face loc probabil noilor veniţi în naţionala Italiei, fiind, totuşi, o soluţie de compromis la acest Euro pentru primul "11".
  • Andrea Pirlo: Ajuns la 33 de ani, mijlocaşul lui Juventus Torino a oferit momente de neuitat la Euro, fiind decisiv în parcursul naţionalei Italiei. Pentru el, se pare, a fost ultima competiţie majoră inter-ţări, deşi Prandelli a declarat că şi-ar dori ca Pirlo să poată juca şi la Mondlalul din Brazilia.


Pentru a suplini lipsa acestora, Prandelli are în vedere următoarele tinere speranţe:

  • Marco Verratti este noul mijlocaş minune al italienilor. În vârstă de 19 ani, Verratti a fost un fotbalist important pentru Pescara, reuşind să promoveze în Seria A. Acesta impresionează prin capacitatea uimitoare de a scoate adversarii din joc şi prin precizia paselor sale. Singurul dezavantaj al fotbalistului ar putea fi înălţimea (1.65). Juventus a fost prima echipă care a dorit să-l transfere pe Verratti, dar acesta a preferat să rămână deocamdată la Pescara.


 

  • Federico Macheda este un atacant în vârstă de 20 de ani, legitimat din 2008 la Manchester United şi împrumutat pentru un sezon clubului englez Queens Park Rangers. Fotbalistul a mai fost împrumutat anul trecut în Italia, la Sampdoria.


 

  • Andrea Bertolacci este un mijlocaş care joacă din 2009 la Lecce. În primul său sezon în Seria A – Italia, Bertolacci a participat la 9 meciuri şi a înscris 3 goluri. În vârstă de 20 de ani, fotbalistul promite.
  • Giusseppe Rossi: Atacantul lui Villareal a suferit o ruptură de ligamente şi a ratat Campionatul European 2012. Accidentat în octombrie anul trecut, cu un diagnostic crud, ruptură de ligamente la genunchiul drept, problemele au recidivat. Totuşi, la 25 de ani, Rossi este o  un pion de bază pentru naţionala Italiei în viitoarele competiţii.
  • Antonio Candreva: În vârstă de 25 de ani, mijlocaşul şi-a început cariera în 2004 la Ternana, în 2007 fiind transferat la Udinese. În ultimul său sezon în Seria A, Candreva a evoluat în 18 meciuri şi a înscris 8 goluri.
  • Mario Balotelli: La cei 21 de ani, Balotelli a confirmat aşteptările lui Prandelli. Cu trei reuşite la CE 2012 şi favorit iniţial la Gheata de Aur, atacantul lui Manchester City promite să fie noul lider al naţionalei.
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite