VIDEO Fotbal încântător: Roma şi Liverpool au oferit o nebunie de meci cu şase goluri! Ştim finala Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria englezilor din tur, scor 5-2, cei mai mulţi oameni au aşteptat ca manşa secundă să fie o simplă formalitate pentru trupa pregătită de Jurgen Klopp. N-a fost chiar aşa.

Cine a urmărit „dubla“ Liverpool - AS Roma se poate considera un om norocos! Cu 13 goluri în cele două partide, această confruntare a intrat în istoria Ligii Campionilor drept semifinala cu cele mai multe goluri.

Miercuri seara, pe „Olimpico“, Liverpool şi-a pierdut invincibilitatea în acest sezon al Ligii Campionilor, însă acest amănunt va fi ultimul la care se vor gândi elevii lui Jurgen Klopp. Iar asta pentru că britanicii sunt deja cu gândul la Kiev, acolo unde vor întâlni Real Madrid în finala de la 26 mai.

Ca să ajungă aici însă, „cormoranii“ au suferit, inclusiv în returul cu AS Roma, care s-a transformat într-o nebunie de meci!

Roma, primele goluri încasate acasă

Pe lângă remontada fantastică reuşită în faţa Barcelonei, Roma avea de partea ei şi o statistică impresionantă înaintea returului cu Livepool: niciun gol primit acasă în acest sezon de Liga Campionilor, singura formaţie care se putea lăuda cu un astfel de bilanţ. 

De partea cealaltă s-a aflat însă Liverpool, echipa cu cele mai multe goluri înscrise în deplasare în acest sezon de Ligă: 18!

Ce a ieşit pe „Olimpico“? Un meci încântător în care Liverpool a deschis scorul încă din minutul 9, însă Roma, pur şi simplu, nu s-a predat! Gazdele au egalat repede, dar la pauză s-a intrat cu 2-1 pentru Liverpool. Asta şi pentru că, în minutul 35, bara s-a opus şutului deviat expediat de El Shaarawy.

Penalty refuzat italienilor

La reluare, AS Roma a egalat repde prin Dzeko (52), iar „Olimpico“ a luat foc! La 2-2, gazdele mai aveau nevoie de trei goluri pentru a trimite meciul în prelungiri.

Din păcate, din nou, arbitrajul a influenţat negativ jocul. În minutul 63, romanilor li s-a refuzat un penalty clar pentru un henţ evident. Dacă Roma ar fi majorat scorul de la acest 11 metri neacordat, cu siguranţă, ultima jumătate de oră ar fi fost una infernală pentru Liverpool.

Aşa însă, Liverpool a rezistat şi, în ciuda golului fantastic marcat de Nainggolan (86) şi altul înscris dintr-un penalty acordat eronat la ultima fază a partidei, „cormoranii“ merg într-o nouă finală de Liga Campionilor. Ultima, cea din 2007, a fost pierdută la Atena, în faţa Milanului, iar cealaltă, cea din 2005, a fost câştigată la Istanbul în faţa „Diavolului“.

CITEŞTE ŞI:

*FOTO S-a îngrăşat înfiorător: Cum arată acum fotbalistul egiptean Mido, cel care a făcut furori la Ajax Amsterdam

*Lecţie de bun simţ: Ce a declarat antrenorul lui Bayern, după ce echipa sa a fost „furată“ în meciul cu Real

*FOTO Halep face reclamă la un tricou nonconformist de la Nike: Ce scrie pe bluza cu care a ieşit la antrenament

*Halep, vis îndeplint: Simona a dezvăluit, în premieră, ce îşi dorea cel mai mult, atunci când era o junioară

26 mai e data la care se va juca finala Ligii Campionilor: Real Madrid - Liverpool la Kiev.

Liga Campionilor, semifinale, retur

Marţi

REAL MADRID - Bayern Munchen 2-2 (2-1 în tur)

Benzema 11, 46 / Kimmich 3, Rodriguez 63

Miercuri

AS Roma - LIVERPOOL 4-2 (2-5 în tur)

Milner 15-autogol, Dzeko 52, Nainggolan 86, 90+4-penalty / S. Mane 9, Wijnaldum 25

VEZI GOLURILE MECIULUI AS ROMA - LIVERPOOL

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite