VIDEO Debut cu victorie pentru Vilanova: Barcelona a învins în amicalul cu Hamburg 

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tito Vilanova experimentează ipostaza de antrenor principal la cea mai mediatizată echipă de fotbal din lume, FC Barcelona.

Barcelona a ieşit învingătoare din amicalul cu Hamburger SV, jucat în Germania, cu ocazia împlinirii a 124 de ani de existenţă a echipei nemţeşti. 

Imtech Arena a găzduit un amical de lux, în care a jucat cea mai titrat club de fotbal din lume, FC Barcelona, acompaniată de 57.000 de spectatori. Spre dezamăgirea suporterilor, catalanii au venit fără Lionel Messi, din cauza unei accidentări a acestuia. Din cauza absenţei sale, echipa a pierdut 400.000 de euro. Dacă figura se va repeta şi în amicalul cu Dinamo, Barcelona va pierde 500.000 de euro.

Adversara lui Dinamo din 11 august a deschis scorul în minutul 5, prin Dani Alves, însă nemţii au egalat 15 minute după, prin Arslan. Scorul a fost definitivat înainte de pauză, de Gerard Deulofeu, tânăra speranţă a spaniolilor.

Tito Vilanova a mizat pe o formulă de echipă 4-3-3, cu Alexis Sanchez în centrul liniei de atac. Tehnicianul a vorbit la conferinţa de presă de după meci, bucurându-se în mod calm pentru echipa sa şi sperând că e de bun augur pentru încperea campionatului spaniol. Lucrurile au decurs bine pentru catalani, care vor să bifeze toate trofeele posibile, atât în campionatul intern, cât şi în cupele europene. Sergio Roberto a fost singurul fotbalist din echipa Barcelonei care a jucat toate cele 90 de minute, iar catalani par să mai aibă nevoie de îmbunătăţiri în joc.

„Pentru mine nu a fost un joc special, cu toate că a fost prima partidă în care am fost antrenor principal, pentru că sunt de patru ani la echipă. Cred că jucătorii au evoluat bine în teren, având în vedere că avem şi accidentaţi şi încă e atmosfera de vacanţă„, a comentat tehnicianul spaniolilor.

Fanii nemţilor au sperat la victoria echipei lor, dar visurile le-au fost spulberate când Barcelona a marcat cel de-al doilea gol. Până să-i întâlnească pe catalani, Hamburg avea un bilanţ foarte bun în stagiul de pregătire, respectiv patru victorii şi trei remize.

Vilanova nu  a scăpat de curiozităţile jurnaliştilor legate de ţinuta sa. Tehnicianul Barcelonei a fost îmbrăcat în pantaloni scurţi, lucru care a atras întrebări, dacă aşa se va prezenta întreg sezonul. „Mă aşteptam la această întrebare, dar voi vedea în timp ce ţinută aleg. Încerc să fiu cât mai confortabil, a declarat antrenorul catalanilor„.

Echipe


Hamburger SV

Adler - Diekmeier ('46 Besic), Bruma ('76 Norgaard), Mancienne ('87 Chrisantus), Aogo ('46 Ilicevic) - Westermann ('46 Steinmann), Skjelbred ('46 Sala) - Arslan ('46 Tesche), Son ('46 Beister), Jansen, Berg ('46 Rudnevs)


FC Barcelona

Pinto ('71 Oier)- Alves ('46 Balliu), Bartra ('46 Sergi Gomez), Mascherano ('46 Muniesa), Adriano ('46 Planas) - J. Dos Santos ('46 Ilie), Espinosa ('46 Patric), S. Roberto - Afellay ('46 Cristian Lobato), Deulofeu ('46 Rafinha), Alexis ('46 Joan Angel Roman)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite