VIDEO "Bunicul" Mondialului a încasat un gol de la Adrian Ilie la CM din 1998

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mondragon nu se va lăsa nici după Campionatul Mondial
Mondragon nu se va lăsa nici după Campionatul Mondial

Portarul pe care Adrian Ilie l-a „executat” în 1998, la meciul România - Columbia 1-0, se regăseşte şi acum în lotul sud-americanilor

Faryd Mondragon este un exemplu de longevitate. Portarul columbian se află în lotul naţionalei sale pentru Cupa Mondială, deşi, pe 21 iunie, chiar în perioada turneului final, va împlini 43 de ani. O vârstă la care alţii au pus demult ghetele în cui şi s-au apucat de altceva. Mondragon joacă de 21 de ani la naţionala Columbiei şi a participat la şase preliminarii de calificare. N-a apărat la Mondialul din 1994, unde în poartă a stat Cordoba, dar s-a aflat în lotul sud-americanilor şi atunci.
Titular a fost în 1998, când a încasat un gol de toată frumuseţea de la Adrian Ilie, după care n-a mai prins niciun turneu final, întrucât Columbia nu s-a calificat în 2002, 2006 şi 2010. Mondragon joacă în prezent la Deportivo Cali, în ţara natală, dar a evoluat 11 ani în Europa, la Zaragoza, Metz, Galatasaray şi FC Koln. Cel mai mult a stat la Galata, între 2001 şi 2007, când l-a avut pe Gică Hagi mai întâi coleg şi apoi antrenor. Columbianul l-a recomandat la Steaua pe conaţionalul său, Robinson Zapata, în virtutea bunelor relaţii pe care le avea cu Hagi. Dacă va juca fie şi un minut în Brazilia, Faryd Mondragon va deveni cel mai bătrân fotbalist din istoria Campionatelor Mondiale şi îl va depăşi pe Roger Milla, care a evoluat, în 1994, la 42 de ani şi două luni.
  La polul opus lui Mondragon se află camerunezul Fabrice Olinga. El a împlinit luna trecută 18 ani, dar joacă deja de doi ani la naţionala „leilor neîmblânziţi”. Mai mult decât atât, în 2012, de debut, a înscris golul victoriei echipei sale în partida cu Insulele Capului Verde. Olinga nu poate depăşi recordul colegului său, Samuel Eto o, deoarece acesta a jucat la Mondialul din 1998, la 17 ani şi trei luni.


   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite