Victorie-surpriză pentru Simone Tempestini la Trofeul Râșnov. Ploaia, aliata câștigătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simone Tempestini a câștigat prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Masters, Trofeul Râșnov, recuperând în manșa decisivă, acolo unde liderul Costel Cășuneanu a pierdut peste 40 de secunde, conform site-ului Federației Române de Automobilism Sportiv.

Simone Tempestini, victorie si cu ajutorul ploii. Foto Facebook
Simone Tempestini, victorie si cu ajutorul ploii. Foto Facebook

După ce francezul Jerome France (Nova Pro) a dominat etapa de la Râșnov, stabilind și timpul de referință a traseului de 4 kilometri, cu 01:52,602, fiind urmat de Octavian Ciovică (Radical SR8), totul s-a schimbat încă de la prima manșă de concurs, când ultimii care au plecat pe traseu au avut parte de ploaie.

Cu un 2:01,220, Costel Cășuneanu (Wolf Mistral) a fost cel mai rapid pe prima manșă, în timp ce France și Ciovică, pe ploaie, au fost la peste 20 de secunde în urma și au ieșit definitiv din cursa pentru prima poziție.  Cosmin Ion (Peugeot 308) și Mihai Leu (Audio R8 GT3) au completat podiumul provizoriu al timpilor în prima manșă.

Liderul Cășuneanu, răsucire pe final

Ploaia care a început chiar la finalul primei urcări și s-a încheiat înainte de startul celei finale i-a obligat pe piloți să își schimbe strategia. Toți ochii au fost ațintiți spre Cășuneanu, care a avut un prim timp intermediar bun, dar acesta s-a răsucit aproape de final și a pierdut nu mai puțin peste 40 de secunde, ajungând să aibă cel mai slab timp al manșei.

De situație a profitat Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), care de pe locul 5 a ajuns direct pe prima poziție după cele două manșe cu un timp total de 04:17,353. La un total de 7,1 secunde a încheiat Mihai Leu, care a concurat pentru prima dată cu modelul Audi R8 GT3 LMS, în timp ce al treilea cel mai bun timp a fost reușit de Alexandru Pițigoi (Porsche 991) la doar 4 miimi de locul secund.

Următoarea etapă, pe Transalpina

Ploaia m-a ajutat, trebuie să recunosc, să câștig etapa. Sunt bucuros, mai ales că în două săptămâni începe și campionatul de raliuri. Voi concura cu aceeași mașină și e încurajator pentru mine”, a spus câștigătorul rundei.

Tempestini, Leu și Pițigoi au ocupat și podiumul Categoriei I, în timp ce la Categoria II, dedicată monoposturilor și biposturilor, Top 3 a fost format din campionul en titre Octavian Ciovică, Dragoș Savloschi (Radical ProSport) și Răzvan Dragomir (Silver Car S2).

Un total de 37 de piloți au luat startul în prima etapă a sezonului Masters la Viteză în Coastă de la Râșnov. Noua competiție va programa 5 etape anul acesta, următoarea fiind programată pe Transalpina, în perioada 10-11 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite