Vasile Turcu:„Ţălnar n-avea autoritate în faţa lui Prunea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialul roş-albilor îl acuză pe managerul sportiv de toată atmosfera ostilă de la echipă, dar şi de faptul că dădea indicaţii tactice la meciuri în locul antrenorului. Turcu a scos securea războiului. Îi transmite lui Badea că nu manageriază corect clubul şi confirmă că Prunea a adus femei în cantonamentul „câinilor“.

„Adevărul": Dinamo a devenit un nume sinonim cu scandalul. Cearta este acum legată de Prunea...

Vasile Turcu: ... (nervos) Nu mă întrebaţi pe mine. Eu nu mai stau la Dinamo. E treaba lor ce-o să facă cu Prunea. Poate să stea şi o sută de ani în „Ştefan cel Mare". Nu mă mai interesează. Vreau doar să-mi recuperez banii şi să plec.

E adevărat că Prunea a adus femei în cantonamentul roş-albilor?

Da, şi nici nu e nevoie de vreo anchetă. Se ştie că Prunea a adus fete în cantonament. El nu poate să stea fără să aducă fetiţe. Aici la Dinamo a găsit terenul şubred şi a acţionat. Cel mai tare e că şi la echipa naţională a băgat fete în cantonament.

Vă bazaţi pe ceva când spuneţi asta?

Să ştiţi că Giovani nu minte. El (n.r. - Ioan Becali) are cele mai multe surse şi informaţii. În cantonamentul echipei naţionale, de la Constanţa, au venit fete din localitate, dar şi din Bucureşti. Se ştie tot. Doar fetele alea nu au venit pe sub pământ!

Sunteţi foarte supărat. Aţi încercat în vreun fel să remediaţi situaţia de la club?

M-am săturat! Să aducă Nicolae Badea bani de acasă şi să conducă el, dar trebuie să înţeleagă că nu se mai conduce un club în stilul
ăsta. Chiar toţi suntem nebuni? Am plecat toţi acţionarii, numai el a mai rămas.

Apropo de decizii, greviştii au fost iertaţi. S-a procedat corect?

Nici nu trebuia să se ajungă aici. Cei patru jucători (n.r. - Adrian Cristea, Mărgăritescu, Zicu şi Boştină) sunt indispensabili lui Dinamo. Dacă îi aveam în teren în meciul cu Poli Iaşi, câştigam. Scandalul ăsta tot de la Prunea a plecat. Discuţii la Dinamo au mai fost. În 2006, l-am întors din drum pe Claudiu Niculescu, care a vrut să plece de la Dinamo, apoi a urmat cazul Tamaş, peste care iar am trecut cu bine, dar, acum, tot tam-tamul cu N'Doye a pus capac.

Cum aţi fi rezolvat acest incident dintre jucători?

Mai erau şapte etape, îi luam deoparte, vorbeam cu ei, îi amendam şi gata. Toţi greviştii au avut dreptate. Când s-a certat Bratu cu N'Doye, şi senegalezul a spus că se p..ă pe Dinamo, a fost iertat. Dacă la vreun club civilizat din lume se întâmpla aşa ceva, N'Doye era dat afară imediat. Dar, dacă l-ai iertat pe Ousmane, iartă-i domnule şi pe ceilalţi jucători şi termină bâlciul.

N'Doye este criticat pentru viaţa extrasportivă, dar pe teren joacă bine.

E problema antrenorilor. Nu mă interesează. Nu aţi văzut că săracul Ţălnar nu avea niciun cuvânt de spus pe bancă, atunci când era şi Prunea? Managerul dădea indicaţii tactice, gesticula la jucători, iar antrenorul nu zicea nimic.

Şi fanii îl apreciază pe senegalez. S-a văzut asta şi la meciul cu Poli Iaşi.

Acei suporteri au fost manevraţi tot de Prunea. Noi nu suntem aşa spontani.

"Să aducă Nicolae Badea bani de acasă şi să conducă el, dar trebuie să înţeleagă că nu se mai conduce un club în stilul ăsta."
Vasile Turcu
acţionar Dinamo

"Cât a stat Prunea pe bancă, Ţălnar nu mai zicea nimic. Managerul dădea indicaţiile, gesticula şi comunica cu jucătorii."
Vasile Turcu
acţionar Dinamo

„Bisericuţele" din vestiar

Deşi au fost reprimiţi în lot, greviştii nu sunt priviţi cu ochi buni în vestiar. Jucătorii sunt împărţiţi în trei grupuri: străinii, grevişti şi liderii echipei. N'Doye, Kone şi Diabate stau mereu împreună, mai ales că primii doi împart aceeaşi cameră în cantonamente.

Senegalezul nu discută cu niciunul din „lotul" Bratu, adică Zicu, Adrian Cristea, Mărgăritescu, Alexe şi Boştină. Apoi, greviştii sunt în relaţii reci cu liderii, Niculae şi Niculescu, oamenii care sunt consideraţi adevăraţi trădători pentru că, în ultima clipă, nu au mai vrut să părăsească cantonamentul în revolta de la Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite