Unul dintre cele mai vechi stadioane din Bucureşti, modernizat pentru Euro 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Euro 2020 se va disputa în 13 oraşe diferite din Europa
Euro 2020 se va disputa în 13 oraşe diferite din Europa

Preşedinte LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a propus Guvernului ca un alt stadion să fie modernizat în perspectiva Campionatului European din 2020, în locul celui de la Arcul de Triumf, după ce forul de rugby a găsit alte surse de finanţare pentru renovare.

“Dacă nu se modernizează, ar însemna ca Guvernul să renunţe la organizarea Campionatului European din 2020. După cum se ştie, pe lista FRF şi a Guvernului sunt patru stadioane care trebuie renovate pentru selecţionatele din grupa de la Bucureşti: Giuleşti, Dinamo, Steaua şi cel de rugby, de la Arcul de Triumf. Dar acum, într-o discuţie cu FR de Rugby s-au identificat alte fonduri şi atunci noi am propus Regia, pentru că dacă limitele stadionului permit, să se poată juca şi rugby acolo”, a spus Iorgulescu.

În perspectiva Campionatului European din 2020, care va fi găzduit de 13 oraşe diferite din Europa, printre care şi Bucureşti, Guvernul s-a angajat să renoveze patru stadioane din Capitală, Steaua, Dinamo, Giuleşti şi Arcul de Triumf. Cele patru stadioane vor găzdui antrenamentele selecţionatelor care vor juca la Bucureşti partide din cadrul Euro 2020. În competiţie, cele trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimile de finală ale competiţiei vor avea loc pe Arena Naţională. La 20 ianuarie, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, şi cel al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, au semnat, un acord prin care MDRAP va investi 103 de milioane de euro în realizarea a 52 de obiective sportive până în 2017. Stadionul naţional de rugby de la Arcul Triumf va intra într-un proces de modernizare, prin care va fi extins, acesta urmând să dispună de 10.000 de locuri acoperite în plus faţă de câte sunt în prezent, în timp ce suprafaţa de joc va fi schimbată. De asemenea, se va monta o instalaţie de încălzire a gazonului şi se vor construi spaţii de cazare pentru sportivi şi vestiare. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite