Un ungur a intrat în istoria fotbalului: Viktor Kassai a acordat primul penalty după reluarea video. Reacţia jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Kassai a urmărit reluarea fazei pe margine. FOTO: EPA
Viktor Kassai a urmărit reluarea fazei pe margine. FOTO: EPA

Mondialul Cluburilor a trecut până acum oarecum neobservat, cel puţin în Europa, însă o partidă disputată, astăzi, în semifinale, a furnizat un moment istoric care a făcut înconjurul lumii.

În prima semifinală dintre Atletico Nacional şi Kashima Antlers, după 30 de minute, jocul a fost oprit la semnalizarea asistentului care, aflat pe margine, a urmărit meciul pe un monitor. 

După o lovitură liberă executată de japonezi, fundaşul Daigo Nishi a fost împiedicat în careu de Orlando Berrio. Faza n-a fost observată de centralul maghiar, Viktor Kassai. Asistentul cu monitorul în faţă i-a transmis însă în cască arbitrului că s-a petrecut un moment ce poate schimba cursul partidei. 

Kassai a oprit meciul 30 de secunde, s-a uitat pe reluare pe monitor, după care a arătat spre punctul cu var. Chiar şi aşa, protestele fotbaliştilor columbieni n-au lipsit, dar Kassai le-a explicat ce a văzut în reluare. Shoma Doi a deschis apoi scorul de la 11 metri. 

Mondialul Cluburilor e prima competiţie în care FIFA experimentează cu tehnologia video. În 2017, forul mondial intenţionează să testeze acest sistem în mai multe ţări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite