Un preot îi va judeca pe arbitri. Vezi cine este noul secretar general al CCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diaconu predică în acest moment la o mănăstire din Teleorman
Diaconu predică în acest moment la o mănăstire din Teleorman

Secretar general la Comisia Centrală a Arbitrilor, condusă de Crăciunescu, va fi Daniel Diaconu, un fost arbitru asistent, care a devenit preot.

Ion Crăciunescu va fi validat joi de Comitetul Executiv în fruntea CCA, iar vâlceanul încearcă să-şi stabilească până atunci echipa împreună cu care va conduce comisia. Pe lângă Dan Lăzărescu şi Aron Huzu, Crăciunescu îl va aduce pe post de secretar şi pe fostul asistent Daniel Diaconu. Numele nu este prea cunoscut în lumea fotbalului având în vedere că acesta a fost obligat să se retragă din activitate încă din 2003, dar povestea lui Daniel Diaconu merită amintită.

Băcăuan de loc, Daniel Diaconu a trăit o adevărată dramă. În 2003 era unul dintre cei mai promiţători asistenţi în activitate şi foarte aproape de ecusonul FIFA, dar totul s-a rupt într-un singur moment. În luna noiembrie, Daniel Diaconu se îndrepta dinspre Bucureşti spre Bacău, iar în localitatea Afumaţi o maşină de pâine i-a tăiat calea şi autoturismul în care se afla a fost lovit în plin.

Verdictul doctorilor a fost necruţător: luxaţie coxo-femurală cu paralizie a nervului sciatic stâng. De atunci, Daniel Diaconu a suferit intervenţii chirurgicale pe bandă rulantă şi în tot acest timp a fost diagnosticat şi cu hemofilie. Nu s-a mai pus problema să arbitreze, iar viaţa sa a devenit un calvar. În timpul unui pelerinaj la Mănăstirea Sfântul Pantelimon, din Siliştea-Gumeşti, judeţul Teleorman, Daniel Diaconu a avut o revelaţie: trebuia să devină preot. A făcut facultatea de Teologie la Piteşti şi şi-a atins menirea.

A fost secretar şi pe vremea lui Huzu

După o luptă continuă cu problemele de sănătate, Daniel Diaconu a revenit ca observator la ligile inferioare. Aron Huzu i-a întins o mână de ajutor în 2009, când l-a pus secretar al Comisiei Centrale a Arbitrilor, în momentul când sibianul a fost numit preşedinte. A plecat în acelaşi an, odată cu Huzu, forţat de Vasile Avram, dar Ion Crăciunescu îl va aduce acum înapoi. După Comitetul Executiv al FRF de joi, Daniel Diaconu va fi numit pe aceeaşi funcţie de secretar, pe care o mai ocupase. În acest moment, fostul asistent predică la mănăstirea din Teleorman, dar vine periodic în Bucureşti pentru investigaţii medicale.

Avram nu l-a suportat pentru că i-a măsurat fiul

Un eveniment foarte interesant s-a petrecut acum câţiva ani când, la un meci de Liga a II-a, Diaconu l-a măsurat pe tuşierul Valentin Avram, nimeni altul decât fiul lui Vasile Avram, fostul şef al CCA. Regulamentul prevede ca un arbitru să aibă minim 1,70 metri înălţime şi s-a constatat că Valentin Avram avea doar 1,68 m.

Pentru acest episod, Vasile Avram i-a purtat întotdeauna sâmbetele şi de aceea Daniel Diaconu nu a putut să rămână la CCA şi după plecarea lui Huzu. "Vasile Avram a spus că îl deranjează faptul că eu sunt preot ortodox, iar el este ateu. Mi-a reproşat că i-am măsurat înălţimea fiului său. Are un caracter răzbunător şi convulsiv. De aceea mi-a dat un meci de Liga a III-a la 350 km distanţă, deşi limita este 250", spunea în 2009, la momentul demisiei, Daniel Diaconu. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite