Un bax de bere va costa o avere în Qatar. Măsuri dure luate pentru consumatorii de alcool în vederea CM 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fan la CM 2018
Fan la CM 2018

Qatar, ţara care va găzdui Cupa Mondială la fotbal în 2022, a introdus o taxă extrem de aspră pentru alcool de la 1 ianuarie 2019.

Introducerea acestei taxe de 100 %, care parctic dublează preţul, survine la doar câteva săptămâni după anunţarea de către Doha a unei noi "taxe selective" pentru produsele nocive, între care "o taxă de 100% pentru tutun şi derivatele sale, precum şi pentru băuturi energizante, şi o taxă de 50% pentru băuturile dulci".

Qatar Distribution Company, distribuitor unic de alcool în această mică ţară conservatoare din Golf, a publicat luni o listă cu noile preţuri pentru bere, vin şi băuturi spirtoase, anunţând introducerea unui "drept de acciză" (taxă indirectă) de 100%.

În acest context, un bax de 24 de doze de bere Heineken (330ml) va costa 384 de riali (92 euro).

Achiziţionarea de băuturi alcoolice este legală în Qatar cu condiţia de a obţine un permis special şi pot fi consumate în baruri, cluburi, hoteluri care dispun de licenţă, dar nu în spaţiul public.

Organizatorii Cupei Mondiale de fotbal din 2022 au indicat deja că alcoolul va fi disponibil pentru fani în spaţiile prevăzute în acest scop, dar că va fi interzis în spaţiile publice.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite