Turneul Campioanelor, lupta pentru supremație în tenis. Jucătoarele, în ținute sofisticate, pe covorul roșu

0
Publicat:

Disputat în ultimii ani în Singapore, China sau Mexic, Turneul Campioanelor, care reunește la start cele mai bune 8 jucătoare ale lumii, și-a schimbat locația anul acesta. Competiția-regină a tenisului se va desfășura la Forth Worth, Texas, Statele Unite ale Americii, și va fi televizată de DigiSport în perioada 31 octombrie - 7 noiembrie.

Cele 8 pretendente la titlul de campioana lumii au pozat în haine de gală. Foto Gettyimages
Cele 8 pretendente la titlul de campioana lumii au pozat în haine de gală. Foto Gettyimages

Ceremonia tragerii la sorți a celor două grupe la simplu a fost însoțită de tradiționala fotografie de grup a celor 8 jucătoare. Îmbrăcate șic, Iga Swiatek, Cori Gauff, Caroline Garcia, Daria Kasatkina, Ons Jabeur, Jessica Pegula, Maria Sakkari și Aryna Sabalenka au arătat și cealaltă față a tenisului.

Cele 8 au fost împărțite în două grupe care poartă numele a două jucătoare americane, foste câștigătoare de Grand Slam: Tracy Austin (US Open, 1979 și 1981) și Nancy Richey (Australian Open, 1967, și Roland Garros, 1968). Liderul mondial Iga Swiatek le va înfrunta pe Gauff, Garcia și Kasatkina, în timp ce locul 2 mondial, Ons Jabeur, a fost plasată în grupă alături de Pegula, Sakkari și Sabalenka.

Tenismenele de simplu și dublu de la WTA FInals, la petrecerea jucătoarelor. Foto Gettyimages
Tenismenele de simplu și dublu de la WTA FInals, la petrecerea jucătoarelor. Foto Gettyimages

Primele meciuri programate la simplu sunt Jessica Pegula - Maria Sakkari și Ons Jabeur - Aryna Sabalenka, ambele urmând să aibă loc astăzi.

Premii enorme puse la bătaie de organizatori

WTA pune la bătaie premii totale în valoare de 5 milioane de dolari în ceea ce privește ediția din acest an. Fiecare victorie este recompensată cu 110.000 de dolari, în timp ce calificarea în semifinală le aduce jucătoarelor 30.000 de dolari în plus.

Câștigătoarea turneului va încasa 1,24 milioane de dolari, în afară de premiile obținute pe parcursul competiției, iar finalista va primi 420.000 de dolari.

Vineri, după stabilirea componenței celor două grupe și pozele de grup, jucătoarele au participat la petrecerea dată în cinstea lor, în care acestea au lăsat deoparte echipamentul de tenis și și-au etalat ținutele elegante.

Caroline Garcia, părăsită de antrenor chiar înainte de competiție

De un incident mai puțin plăcut a avut parte jucătoarea franceză Caroline Garcia, care a revenit spectaculos în elita tenisului feminin în 2022. Ea a suferit un șoc chiar înainte de debutul Turneului Campioanelor, fiind părăsită de antrenorul Bertrand Perret, cel care i-a fost alături sportivei într-un an extraordinar, în care a reușit să câştige trei titluri WTA şi să ocupe poziția a 6-a mondială. „În ultimele săptămâni, au fost mai multe probleme care au stricat ambianţa şi am preferat să mă retrag. Eu fac această meserie de plăcere, iar în acest caz nu mai exista“, a spus Perret pentru „L’Equipe“.

Caroline Garcia a rămas fără antrenor chiar înainte de Turneul Campioanelor. Foto Gettyimages
Caroline Garcia a rămas fără antrenor chiar înainte de Turneul Campioanelor. Foto Gettyimages

Amintiri plăcute cu Simona Halep din 2014

Simona Halep a fost până în luna august în cursa pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Totul s-a năruit în luna septembrie, când lucrurile au degenerat pentru sportiva română. Ea a divorțat de Toni Iuruc, s-a operat la nas și a decis să ia pauză până la finalul anului. După care, în octombrie, a venit „bomba“, Simona fiind depistată pozitiv la un control antidoping. Totuși, nu putem să nu ne amintim clipele frumoase ale jucătoarei române de la Turneul Campioanelor din 2014, când Halep i-a administrat Serenei Williams, în grupe, una dintre cele mai dure înfrângeri suferite de americancă, scor 6-0, 6-2. În finala din Singapore, americanca și-a luat revanșa în fața Simonei, învingând-o cu 6-3, 6-0.

Componența grupelor la Turneul Campioanelor

WTA Finals, simplu

Grupa „Tracy Austin“: Iga Swiatek (1 WTA), Cori Gauff (4 WTA), Caroline Garcia (6 WTA) și Daria Kasatkina (8 WTA).

Grupa „Nancy Richey“: Ons Jabeur (2 WTA), Jessica Pegula (3 WTA), Maria Sakkari (5 WTA) și Aryna Sabalenka (7 WTA).

WTA Finals, dublu

Grupa „Rosie Casals“: Krejcikova & Siniakova, Gauff & Pegula, Yang & Xu, Krawczyk & Schuurs

Grupa „Pam Shiver“: Dabrowski & Olmos, Kudermetova & Mertens, Kichenok & Ostapenko, Danilina & Haddad Maia

Primele două clasate din fiecare grupă merg în semifinale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite