Turneul Campioanelor: cinci jucătoare calificate. Bătaie mare pentru ultimele trei locuri

0
Publicat:

Au mai rămas doar 3 locuri disponibile pentru cea de-a 51-a ediție a Turneului Campioanelor. După ce Iga Swiatek, Ons Jabeur și Jessica Pegula și-au asigurat mai demult prezența la ”Campionatul Mondial” de tenis, a venit rândul lui Cori Gauff și Caroline Garcia să-și ia biletele pentru ultima mare competiție de tenis a anului.

Cori Gauff, printre cele mai tinere participante din istoria Turneului Campioanelor
Cori Gauff, printre cele mai tinere participante din istoria Turneului Campioanelor

După un an excelent, în care a câștigat 3 titluri, la Bad Homburg, Openul Poloniei și Cincinnati, Caroline Garcia, va bifa a doua prezență la Turneul Campioanelor, după ce în 2017 a terminat grupa cu două victorii și o înfrângere (la Simona Halep). Ea a ajuns atunci în semifinale, unde a fost învinsă de Venus Williams, scrie Eurosport.

Iar calificarea americancei Cori Gauff aduce o premieră în competiție: ea a devenit cea mai tânără jucătoare care ajunge la Turneul Campioanelor, de la Maria Sharapova, în 2005. De asemenea, Cori este cea mai tânără sportivă din SUA care va participa la prestigioasa competiție, de la Lindsey Davenport, în 1994.

Cori Gauff, care nu a împlinit 19 ani, va participa la Turneul Campioanelor atât la simplu, cât și la dublu, unde va face pereche cu Jessica Pegula.

Paula Badosa, accidentare care o scoate din cursă

Pentru cele trei locuri rămase disponibile se luptă 6 tenismene: Aryna Sabalenka e cu un picior la Fort Worth, iar Daria Kasatkina, Veronika Kudermetova, Maria Sakkari, Belinda Bencic și Paula Badosa păstrează șanse de calificare. Ultima a suferit joi o accidentare în turul 2 al turneului de la Guadalajara și a fost nevoită să abandoneze meciul cu Viktoria Azarenka. Badosa are șanse minime să ajungă la WTA Finals, care depind de cât de repede poate reveni pe terenul de joc.

Tuneul Campioanelor va avea loc în perioada 31 octombrie - 7 noiembrie, la Fort Worth, Texas. Premiile organizatorilor sunt impresionante: 5 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite