Turcia, cu iataganul la os! Programul complet al preliminariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionalele balcanice Turcia, Serbia, Bosnia, Muntenegru şi Bulgaria sunt echipele aflate în mare pericol de a rata calificarea la EURO 2016 . Nici Olanda nu stă grozav.

Preliminariile EURO 2016 intră în acest weekend în a doua jumătate a programului. Doar două naţionale, Anglia şi surprinzătoarea Slovacia, au punctaj maxim, în vreme ce naţionalele balcanice, cu excepţia Croaţiei şi Sloveniei, sunt în mare suferinţă.
Grupa A a fost până acum o adevărată cutie cu surprize. Cehia şi Islanda sunt în frunte şi joacă între ele vineri seara pentru supremaţie. Mult în spatele lor, Olanda şi Turcia, naţionale care se deplasează în Letonia şi Kazahstan cu o singură opţiune, victoria. În special otomanii, cu doar 5 puncte strânse în grupă, joacă fiecare partidă de acum înainte ca pe ultima. Sub comanda “Împăratului” Fathi Terim, turcii au demolat Bulgaria într-un amical jucat luni la Istanbul, scor 4-0, şi nu concep alt rezultat în afara unui success la Alma-Ata.
Grupa B propune un derby de clasament, Ţara Galilor – Belgia, în vreme ce Bosnia trebuie să bată Israelul ca să mai rămână în cărţi.
Grupa C e dominată de Slovacia, care caută a şasea victorie consecutivă pentru a completa parcursul impecabil, presărat inclusiv cu un succes în faţa Spaniei. Ibericii merg în Belarus, la Borisov, cu şapte jucători de la “regina” Europei, FC Barcelona (Pique, Bartra, Alba, Iniesta, Busquets, Pedro plus nou-venitul Aleix Vidal) şi doar patru “galactici” madrilèni (Casillas, Carvajal, Ramos şi Isco).
Grupa D Germania are o deplasare de vacanţă la Faro, în Portugalia, acolo unde se joacă meciul cu Gibralatar. Pentru naţionala “din stâncă”, ideal ar fi să repete isprava de la Nurnberg, din noiembrie, când a luat doar patru goluri. Campionii mondiali au fost deranjaţi de Jurgen Klinsmann într-un amical jucat miercuri la Koln: Germania – SUA 1-2.
Grupa E e dominată autoritar de Anglia, naţională care-şi poate rezerva déjà biletele pentru Franţa. Presa engleză tratează un singur subiect: când va reuşi Rooney (48 de goluri) să doboare recordul lui Sir Bobby Charlton – 50 de goluri pentru Albion.
Grupa G are cap de afiş meciul Rusia – Austria, extrem de important pentru gazde, dar şi Suedia – Muntenegru e o partidă care poate lămuri sau complica calculele.
Grupa H oferă vineri seara derbyul Croaţia – Italia. Un derby care se va juca la Split fără spectatori, federaţia croată fiind penalizată pentru scandările rasiste ale fanilor. Gazdele nu-l au nici pe Modrici, accidentat, dar va fi pe teren Rakitici, omul care a marcat în finala Ligii Campionilor contra lui Juventus. Selecţionerul Antonio Conte a luat 5 jucători de la “alb-negrii”, inclusiv pe dirijorul de 36 de ani Andrea Pirlo.
Grupa I poate consemna ieşirea definitvă a Serbia din cursa pentru EURO. Penalizaţi pentru incidentele de la meciul cu Albania, sârbii sunt la un eşec distanţă de risipirarea oricărei şanse, chiar şi matematice, iar partida de duminică de la Copenhaga le poate pune capac.


Dacă preliminariile s-ar încheia acum...
Calificate: Franţa (gazdă), Cehia, Islanda, Belgia, Ţara Galilor, Slovacia, Spania Polonia, Germania, Anglia, Slovenia, România, Irlanda de Nord, Austria, Suedia, Croaţia, Italia, Portugalia, Danemarca, Scoţia (cel mai bun loc 3)
Play-off: Olanda, Israel, Ucraina, Elveţia, Ungaria, Rusia, Norvegia, Albania

Click pe imagine pentru a fi mărită
 

preliminarii euro 2016
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite