Transferurile iernii în Europa. Beckham la PSG, Ajax a luat un jucător de la Barça şi un fost stelist va evolua în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada de transferuri s-a încheiat şi, cu toate că nu au fost mutări la fel de spectaculoase ca în alţi ani, s-au învârtit sume de bani impresionante în fotbalul european.

Transferurile ultimei zile de mercato

  • David Beckham: Paris Saint-Germain - liber de contract
  • Mario Balotelli: Manchester City/AC Milan - 19.000.000£
  • Christopher Samba: Anzhi Makhachkala/Queens Park Rangers - 12.500.000£
  • Nacho Monreal: Malaga/Arsenal: 8.300.000£ 
  • Danny Graham: Swansea/Sunderland: 5.000.000£
  • Jack Butland: Birmingham/Stoke - 3.500.000£

La cei 37 de ani ai săi, David Beckham a fost convins de şeicii de la Paris Saint-Germain să semneze pentru echipa din Ligue I. Fotbalistul va juca în campionatul francez în următoarele cinci luni, unde va fi coleg cu Lucas Moura, a cărui sumă de transfer s-a ridicat la 40 de milioane de euro. 

Willian a ajuns la Anzhi pentru 35 de milioane de euro, iar cele mai active formaţii în această perioadă au fost QPR şi Newcastle.

Bayern Munchen nu a transferat niciun jucător, iar cea mai scumpă achiziţie din Bundesliga este Perisic, pentru care Wolfsburg i-a plătit Borussiei Dortmund 7,5 milioane de euro. În topul transferurilor din campionatul german se regăseşte ş Alexandrui Maxim, pe locul şapte: Stuttgart a plătit echipei Pandurii 1,5 milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile fotbalistului român. Fostul jucător din Liga I este cel mai scump fotbalist adus de Stuttgart, echipă care i-a mai luat pe Rastko Slujagic (Roter Stern Belgrad), Felipe Lopes (Wolfsburg) şi Federico Macheda (Manchester United).

În ciuda negocierilor, West Bromwich Albion nu i-a dat drumul lui Peter Odemwingie la QPR. Pe de altă parte, Arsenal şi-a asigurat serviciile lui Nacho Monreal, jucător pe care l-a urmărit în această toamnă şi al cărui transfer a fost grăbit de accidentarea lui Gibbs.

Fost jucător al echipei din Ghencea, Habib Habibou va juca pentru Leeds, sub formă de îmrpumut, până la finalul sezonului.

Ajax Amsterdam l-a luat de la Barcelona pe Isaac Cuenca sub formă de îmrpumut, dar a şi vândut. „Lăncierii“ au rămas fără camerunezul Eyong Enoh, care va evolua pentru Fulham. Acesta a evoluat în tricoul lui Ajax doar 103 minute în campionat şi 105 în Champions League. 

Stoke l-a achiziţionat pe 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite