Tottenham - Manchester United: 2-2. Vlad Chiricheş, titular şi integralist. Fazele în care s-a remarcat românul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Chiricheş, jucător legitimat la Tottenham Hotspur FOTO Digi Sport
Vlad Chiricheş, jucător legitimat la Tottenham Hotspur FOTO Digi Sport

Tottenham a încheiat la egalitate (2-2) partida cu Manchester United, cu toate că a condus „diavolii roşii“ de două ori, cu Vlad Chiricheş pe teren.

La primul meci tare din Anglia, în care a fost titular, 2-2 cu United, Vlad Chiricheş a evoluat destul de bine, fără erori majore. Are totuşi o parte din vină la al doilea gol al lui United. 

Cu Chiricheş pe bancă, duminica trecută, Tottenham a fost spulberată în deplasare pe „Etihad“, 6-0 de Manchester City! Fundaşul român fusese menajat de Villas-Boas după revenirea de la returul barajului cu Grecia. 

Săptămâna aceasta, „Vladiator“ a reintrat însă în primul „11 al lui Tottenham. Mai întâi joi, în victoria din deplasare din Liga Europa, 2-0 cu Tromso, când fundaşul român a contribuit la primul gol, apoi duminică în primul său meci în faţa unei echipe mari din Anglia, Manchester United. 

L-a „pierdut“ pe Welbeck

În faţa campioanei Angliei, Villas-Boas l-a trimis din primul minut în centrul defensivei pe Chiricheş, care a făcut cuplu cu căpitanul Dawson. Iar românul a fost responsabil, de multe ori, cu blocarea lui Rooney. A început mai slab, iar în minutul 10 a pierdut un balon chiar în faţa atacantului englez, dar şi-a revenit rapid. De câteva ori a urcat cu mingea la picior, în stilu-i caracteristic, şi chiar a scos o lovitură liberă (35), rămasă fără efect pe tabelă. 

Cea mai frumoasă fază a reuşit-o în minutul 76, când a avut un tackling fabulos, aplaudat de cei 36.000 de fani de pe „White Hart Lane“, chiar în faţa lui Rooney. Walker a făcut 1-0 pentru Tottenham în minutul 18, cu un şut pe sub zid, din lovitură liberă, apoi „diavolul “ Rooney a marcat primul său gol (32), după o deviere nefericită a aceluiaşi Walker. Spurs a preluat iarăşi conducerea, după reuşita senzaţională, de la 35 de metri, a lui Sandro (54), dar United a revenit. Chiricheş l-a scăpat din marcaj pe Welbeck, englezul a pătruns în careu, iar Lloris a fost obligat să-l faulteze. Rooney (57) a transformat de la punctul cu var, pentru un 2-2 care nu ajută nicio echipă. 

United e pe 8 în Anglia, cu 22 de puncte, un punct şi o poziţie în plus faţă de Tottenham. 

5 tackling-uri a reuşit Chiricheş în meci, niciunul ratat. A fost depăşit la acest capitol doar de mijlocaşul defensive al lui Tottemham, Dembele

Echipe


Tottenham Hotspur: Lloris - Walker, Chiricheş, Dawson, Vertonghen - Paulinho, Sandro - Lennon, Dembele, Chadli - Soldado.

Manchester United: De Gea - Smalling, Vidic, Evans, Evra - Valencia, Cleverley, Jones, Kagawa, Welbeck - Rooney.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Liga Europa: Rezultatele meciurilor din penultima etapă a grupelor. Chiricheş a înscris pentru Tottenham, dar UEFA i-a retras golul. Echipele calificate în 16-imi

VIDEO După umilinţa suferită de echipa sa, Vlad Chiricheş l-a aşteptat pe Costel Pantilimon la vestiare, pentru a-l felicita

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite