Târgu-Jiu: Povestea gimnastei Amelia Racea, campioana europeană la bârnă care îşi vede părinţii o dată pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amelia Racea a ales acest sport datorită prestaţiei Andreei Răducan de la Olimpiada de la Sydney din 2000. Are 15 ani, îi plac prăjiturile şi chiftelele, ascultă muzică şi iese la un suc cu prietenele. De duminică este campioană europeană la bârnă. Ea este Amelia Racea din Târgu-Jiu.

image

Foarte puţină lume ştia până duminică de existenţa gimnastei române Amelia Racea. Sportiva din Târgu Jiu a uimit lumea când a cucerit medalia de aur la bârnă, dar şi medalia de bronz pe echipe, în cadrul Campionatului European de la Birmingham (Anglia). Mai ales că este prima ei participare la o competiţie majoră de senioare. Povestea micuţei de 15 ani a început în anul 2000.

Mai citiţi şi:

Europenele de Gimnastică: Amelia Racea a câştigat singura medalie de aur pentru România

Ana Porgras, retrasă din concurs la CE de gimnastică!

image

Fascinată de evoluţiile entuziasmante ale Andreei Răducan, Simonei Amânar sau ale Mariei Olaru, Amelia s-a decis să se apuce de acest sport dificil. „A fost alegerea ei. N-avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sydney. A spus atunci: «Vreau să merg şi eu la gimnastică!». Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei", a spus, ieri, pentru „Adevărul", Marius Racea, tatăl campioanei, care este şef de post în comuna gorjeană Plopşor.

image

Îşi vede părinţii o dată pe lună

Florin Cotuţiu, antrenorul junioarelor de la CS Cetate Deva, spune că Amelia este un copil normal. „Îi place să asculte muzică, să iasă cu prietenele la un suc, să-şi cumpere un parfum bun când mai iese din ţară, să navigheze pe Internet", a spus Cotuţiu.

Gimnasta a avut un model şi-n familie. Carmen Racea, mama ei, a practicat acelaşi sport, dar la nivel de amatori. „Are potenţial şi este foarte muncitoare. A plecat de lângă mine să facă această disciplină. O văd o singură dată pe lună, dar sunt foarte mândră de ea", ne-a spus Carmen Racea.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite