Suporterii echipei Standard Liege vor să cumpere clubul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii echipei Standard Liege, preocupaţi de o viitoare schimbare în acţionariatul recentei câştigătoare a Cupei Belgiei, au lansat pe internet o acţiune în vederea cumpărării clubului, iniţiativă ce a s-a bucurat de numeroase susţineri.

Standard Liege, care a încheiat campionatul Belgiei pe locul doi, se află în căutarea unui proprietar, ca urmare a deciziei acţionarului majoritar, Margarita Louis-Dreyfus, de a-şi vinde acţiunile.

Potrivit presei belgiene, valoarea clubului este estimată la 32 de milioane de euro. Văduva lui Robert Louis-Dreyfus deţine 75 la sută din acţiuni.

Societatea olandeză Value8, specializată în gestionarea fondurilor de investiţii, s-a declarat candidată pentru cumpărarea clubului. Perspectiva cumpărării clubului de către Value8 îi preocupă însă pe suporteri, care consideră că obiectivele fondului olandez "sunt exclusiv financiare".

Fanii au lansat un apel privind punerea la punct a unui sistem de tip "socios" (suporteri proprietari), cum există la marile cluburi spaniole. Joi după-amiază, la 24 de ore de la lansarea apelului, pe site-ul http://nousvoulonsracheterlestandard.be s-au înregistrat deja un milion de promisiuni privind cumpărarea de acţiuni.

Suporterii speră să fie emise 120.000 de acţiuni a câte 250 de euro pentru a se strânge suma cerută pentru cumpărarea clubului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite