Sufocant de dramatic: Man. United a luat Cupa Angliei după un meci fabulos. Ce înseamnă triumful pentru club

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Louis van Gaal
Louis van Gaal

Sub privirile lui Sir Alex Ferguson, prezent şi el pe „Wembley“, acolo unde 88.619 de spectatori au asistat la ultimul act al competiţiei KO, „Diavolii roşii“ au reuşit să cucerească un trofeu care a scos echipa dintr-o criză prelungită.

Manchester United a câştigat primul trofeu important, după plecarea lui Sir Alex Ferguson de pe bancă. A fost nevoie de trei ani de aşteptare şi de sute de milioane de euro pentru ca o trupă care era „abonată“ la succes să sărbătorească din nou.

Iar Rooney şi compania s-au chinuit serios pentru această sărbătoare, deşi adversara lor din finală s-a numit Crystal Palace, o echipă care s-a clasat abia pe locul 15 în campionat, la doar cinci puncte de retrogradare. Chiar şi aşa, echipa pregătită de Alan Pardew a deschis scorul, în minutul 78, prin Puncheon. United a egalat repede, după ce Mata a înscris (81) şi a trimis jocul în prelungiri.

Aici, Crystal Palace părea că a luat o opţiune serioasă pentru câştigarea trofeului, după ce Smalling a fost eliminat (105). United a dat însă lovitură în inferioritate numerică, atunci când Lingard, introdus în minutul 90, în locul lui Mata, a marcat cu un şut splendid (110).

S-a terminat 2-1, iar Van Gaal a luat primul său trofeu după doi ani pe banca celor de la Manchester United, formaţie care nu mai cucerise Cupa Angliei din sezonul 2003-2004.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite