Steaua, printre codaşele Ligii. Cum au trecut Reghecampf şi Meme de la "Ne calificăm în optimi" la "Ăsta ne e nivelul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii stelişti debordau de optimism după tragerea la sorţi a grupelor, dar au sfârşit prin a înghiţi în sec. Campioana României a ieşit din Europa cu cifre jenante în dreptul ei.

Mai aveau puţin şi făceau tumbe oficialii Stelei după ce au aflat componenţa grupei E a Ligii Campionilor. Visul suprem, calificarea în optimile copmpetiţiei, era prezentat de Reghe şi Meme ca unul extrem de realist. Cele şase meciuri au trecut, iar Steaua a devenit, oficial, cea mai slabă echipă din Liga Campionilor, dacă ne raportăm la şirul de 23 de meciuri consecutive fără victorie, record negativ în competiţia „stelelor”. Dar, pe lângă acest amănunt statistic, echipa campioană a României a suferit, în general, cam la toate capitolele ce alcătuiesc un meci de fotbal: şuturi, cornere , pase şi, mai ales, goluri.
Doar debutanta Real Sociedad a „reuşit” să o întreacă pe Steaua la goluri marcate, bifând doar o reuşită, în vreme ce băieţii lui Reghecampf s-au bucurat de două ori, marcându-i lui Basel câte un gol pe meci. Steaua a stat prost şi la pase bune, la şuturi din careu, la cornere sau la posesie, fiind printre „fruntaşe” la un singur compartiment: faulturi comise.
Steaua rămâne totuşi cu o experienţă de Liga Campionilor şi poate că Reghecampf şi Meme au învăţat că trufia e păcat.
 

Ce spunea Reghecampf 

După tragerea la sorţi: „Am avut gura aurită, îmi dorea mult să jucăm cu Chelsea, ca să ne luăm revanşa, iar dintre echipele germane o preferam pe Schalke. Putem să ne calificăm în primăvara Ligii Campionilor. Ne propunem să câştigăm primul meci, cu Schalke în deplasare, iar acasă Steaua poate câştiga orice meci, cu orice echipă, fie că e Real sau Barcelona.

La finalul grupei: „Ne-am dat seama ce înseamnă această competiţie. Ăsta e nivelul Stelei de acum”.
 

Ce spunea Meme

După tragerea la sorţi: Eu nu-mi doresc decât ca Steaua să nu depindă decât de ea, înaintea ultimului meci din grupe, şi să ţintească ceea ce ne dorim cu toţii: calificarea în optimile Ligii Campionilor.

La finalul grupei: E mai grav să nu joci deloc decât să te bucuri de contraperformanţa noastră. Am pierdut patru puncte nemeritat, cu Basel în deplasare, şi cu Schalke acasă.

Steaua în grupele Ligii Campionilor, în comparaţie cu celelalte 31 de echipe
                                                      Locul ocupat
Goluri marcate    2                             31
Puncte                   3                          27-30
Şuturi pe poartă 34                           26
Şuturi pe poartă din careu 15           30
Pe poartă din afara careului 19        13
Pase 3194                                        20
Pase bune 69%                                28
Posesia balonului 45%                      24
Cornere 20                                        28
Faulturi comise 90                             11
Faulturi suferite 78                            19

CITEŞTE ŞI: 7 LUNI FĂRĂ BECALI, CE-A PIERDUT ŞI CE-A CÂŞTIGAT STEAUA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite