Simona Halep la Miami: Stephens e într-o formă fantastică. Ce a spus americanca despre parcursul ei de până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sloane Stephens
Sloane Stephens

La prima vedere, Simona Halep va avea parte de o adversară accesibilă în sferturi, având în vedere poziţia ocupată de Sloane Stephens în ierarhia WTA. Totuşi, jucătoarea de 22 de ani a jucat un tenis de calitate până acum, la Miami.

Simona Halep mai are două meciuri de câştigat până la finala de la Miami, care ar fi a patra jucată de ea în 2015, după ce constănţeanca de 23 de ani s-a impus la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells.

Până atunci însă, urmează întâlnirea din sferturi cu Sloane Stephens (SUA, 45 WTA). Aceasta a fost considerată una dintre cele mai promiţătoare jucătoare din noul val, iar în octombrie 2013 ajunsese deja pe locul 11 în lume. A urmat însă un 2014 catastrofal în care americanca a fost eliminată, în turul II, în majoritatea turneelor în care a participat. 

Şi 2015 părea că va fi la fel, dacă ne uităm la parcursul avut de Stephens până la Miami:

*Auckland – Eliminată în 16-imi de Lauren Davis (54 WTA)

*Hobart – Eliminată în 16-imi de Heather Watson (49 WTA)

*Australian Open – Eliminată în turul I de Victoria Azarenka (44 WTA) 

*Acapulco – Eliminată în turul I de Johanna Larsson (56 WTA)

Pe scurt, până la Miami, Stephens avusese două victorii, dintre care una cu Monica Niculescu la Hobart, şi patru înfrângeri!

N-a pierdut niciun set până acum

La Miami însă, americanca de 22 de ani a avut parte de o metamorfoză: a avansat până în sferturi, fără să piardă un set.

Ea a vorbit pentru site-ul oficial al turneului de la Miami despre secretul succesului ei la această competiţie. „E fantastic. Am foarte mulţi prieteni la Florida, ceea ce e foarte plăcut pentru mine. Am crescut aici şi sunt obişnuită să joc la Miami, unde am evoluat de foarte multe ori. Practic, sunt acasă, ceea ce e foarte frumos pentru mine“, a spus Stephens.

Ea nu e descurajată deloc de problemele pe care le-a avut în ultimul an. „Cu siguranţă, nu mă gândesc la ceea ce s-a întâmplat în trecut. Merg înainte, intru pe teren şi mă lupt, încercând să fac tot ce pot în fiecare meci“, a completat numărul 48 WTA. 

VIDEO Fanii români au ajutat-o pe Simona Halep făcând un gest nesportiv la adresa italiencei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite