Simona Halep, devoratoarea de antrenori. Cum justifică Virginia Ruzici despărţirea româncei de Victor Ioniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminată din sferturile de finală ale turneului de la Birmingham, Simona Halep l-a concediat pe Victor Ioniţă. La Wimbledon va fi pregătită de Daren Cahill, dar şi antrenorul român Daniel Dobre ar putea fi integrat în staff.

La 23 de ani, Simona Halep are un „palmares bogat” când vine vorba de antrenori schimbaţi.

Victor Ioniţă a fost găsit vinovat pentru rezultatele modeste ale Simonei Halep pe zgură şi la Birmingham, primul turneu pe iarbă. Antrenorul de 31 de ani a fost trimis acasă după întrecerea engleză pe care Simona a încheiat-o din faza sferturilor de finală cu un eşec în faţa Kristinei Mladenovici, scor 6-2, 0-6, 6-7. Meciul cu tenismena franceză clasată pe locul 43 a scos la iveală antiteza perfectă  într-o relaţie antrenor-jucător.  Simona Halep nu a apelat măcar o dată la sfaturile lui Ioniţă, iar pe măsură ce intervenea frustrarea apăreau şi cuvintele grele în direcţia lojei în care se afla antrenorul său. Mladenovici, în schimb, şi-a chemat de trei ori fratele-antrenor la marginea terenului, iar indicaţiile acestuia şi-au făcut efectul încă de la finalul primului set, pe care Halep îl controlase fără emoţii. Kristina şi-a schimbat tactica, a devenit mai stăpână pe loviturile sale, pe când Simona a lăsat impresia că şi-a pierdut răbdarea, că e tensionată şi incapabilă să-şi controleze furia.

Probabil că Simona a refuzat să mai discute cu Ioniţă în timpul partidelor din momentul în care a fost criticată pentru modul în care îi răspundea antrenorului. Acesta devenise “încasatorul” perfect pentru Simona, în momentele de frustrare ale tenismenei. Rămâne celebră reacţia Simonei la adresa lui Ioniţă din timpul finalei de la Indian Wells cu Jelena Jankovici: “Pe bune? Asta vrei tu să fac? Mişto! Şi eu vreau să mă încurajaţi mai tare. Să ţipaţi pe acolo. Ăştia de ţipă sunt doar ei. E greu, dar… Mă rog, e OK”.

ionita

“E arogantă şi încăpăţânată”

Simona şi-a permis astfel de ieşiri pentru că Ioniţă (31 de ani), un antrenor apropiat de vârsta ei, nu a reuşit să o ţină “din scurt”, să se facă respectat. Pe de altă parte, nici atitudinea Simonei nu a fost cea potrivită. Într-o emisiune la Digi 24, Cristian Tudor Popescu a pus degetul pe rană: “Simona s-a schimbat, e arogantă, e încăpăţânată, încearcă să joace tenisul ăla unic pe care îl ştie ea de pe fundul terenului, nu vrea să înveţe nimic. Cu atitudinea pe care o are nu îmi place cum priveşte, cum se comportă. Or fi şi banii foarte mulţi care s-au adunat. Are nişte idei fixe, crede că merge cu jocul ăla de anul trecut, o ţăcăneală superioară. Acea plăcere cu care juca tenis unde s-a dus? Acum joacă meschin, crispată, e zgârcită în joc”.

Daren Cahill pentru Wimbledon

La Birmingham, Simona Halep a fost însoţită de mama ei, de preparatorul fizic Theo Cercel şi de Victor Ioniţă. Antrenorul s-a întors sâmbătă în ţară, singur, iar Simona a rămas în Anglia pentru a pregăti Wimbledonul, al treilea Grand Slam al anului. De astăzi, ea începe antrenamentele sub comanda antrenorului australian Daren Cahill, care s-a mai ocupat de Simona în acest an înaintea anumitor turnee. Însă Cahill nu poate fi o soluţie permanentă, întrucât are şi un contract în derulare cu televiziunea ESPN şi face parte şi din echipa Adidas, care mai cuprinde şi alte jucătoare.

Plus Daniel Dobre?

O soluţie avansată de digisprot.ro este cooptarea în stafful tehnic al lui Daniel Dobre. În vârstă de 46 de ani, tehnicianul român a mai făcut parte din echipa Simonei pe perioada Turneului Campioanelor de la Singapore. După o carieră modestă de jucător, Dobre a lucrat mult timp în Germania, ca antrenor la academia lui Gunter Bosch (1994-2000) şi coproprietar la academia BBTA (2000-2007). Revenit în România, Dobre a antrenat jucătoare ca Alexandra Dulgheru şi a fost angajat la Pescariu Sports. El a mai pregătit-o pe Simona la Bucureşti, la Centrul Naţional de Tenis, chiar recent, în urmă cu două săptămâni.

Simona şi Victor Ioniţă s-au despărţit de comun acord la sfârşitul înţelegerii lor, care a fost până la Wimbledon Virginia Ruzici, manager Simona Halep    

Câţi antrenori a schimbat Halep

Simona Halep a devenit o adevărată devoratoare de antrenori. De la începutul ascensiunii sale, în vara anului 2013, atunci când a cucerit titlul la Nurnberg, ea a schimbat nu mai puţin de patru antrenori! Ea a început ascensiunea cu Andrei Mlendea, alături de care a cucerit titlurile la Nurnberg, s’Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven. Imediat după succesul american, Adrian Marcu a perluat rolul de antrenor, ducând-o pe româncă la titlurile de la Moscova şi Sofia. Numai că, la sosirea în ţară şi acesta a fost pus pe liber şi, după ce s-a pregătit singură până în februarie 2014, l-a angajat pe belgianul Wim Fissette (foto). 

image

Alături de care a cucerit titlurile de la Doha şi Bucureşti, dar a şi jucat finalele de la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, dar şi semifinala de la Wimbledon. La finalul sezonului trecut ea l-a concediat prin SMS pe Fissette, angajându-l pe Victor Ioniţă. Care, deşi a fost alături de ea la cucerirea titlurilor de la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells.

În această perioadă a avut şi doi antrenori colaboratori: Thomas Hoegstedt (foto jos), în luna ianuarie a acestui an, şi Darren Cahill, din martie până în prezent.

thomas  hogstedt foto ap
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite