Se pregăteşte convocarea primului fotbalist străin în naţionala lui Iordănescu: “FRF m-a abordat deja”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Federaţia Română de Fotbal a demarat, anul trecut, procedurile privind obţinerea dreptului de a evolua în naţionala tricoloră a unui atacant străin, în ciuda faptului că el are câteva prezenţe în selecţionata de tineret a ţării sale de origine.

Atacantul nigerian Kehinde Fatai a declarat, într-un interviu acordat unui jurnalist din ţara sa, că nu a renunţat definitiv la ideea de a juca în reprezentativa "Super Eagles", dar dacă Niegria nu îl vrea, atunci va evolua pentru România, o naţională care îl doreşte. Fatai a precizat că FIFA trebuie să răspundă în câteva săptămâni cererii sale de a evolua pentru naţionala României. "FIFA trebuie să dea un răspuns în câteva săptămâni, apoi îmi voi lua paşaportul", a spus Fatai, potrivit goal.com.

Actualul jucător al echipei Sparta Praga a explicat că Federaţia Română de Fotbal a demarat, anul trecut, procedurile privind obţinerea dreptului său de a evolua în naţionala tricoloră, în ciuda faptului că el are câteva prezenţe în selecţionatele de tineret ale Nigeriei. "Anul trecut, FRF m-a abordat după ce am jucat câteva meciuri în Liga Europa pentru clubul meu din România (n.r. - Astra), înainte de a mă transfera la Praga. Selecţionerul (n.r. - Victor Piţurcă) a vorbit cu mine personal. La două zile, ei au anunţat la TV că vor ca eu să joc pentru România şi preşedintele federaţiei m-a invitat şi a discutat cu mine despre acest aspect. Apoi ei au informat FIFA de dorinţa lor. Faptul că am jucat pentru Nigeria la echipa de tineret i-a făcut pe ei să deschidă un caz la FIFA", a spus fostul fotbalist al Astrei.

Fatai s-a plâns de faptul că românii au fost mai interesaţi de serviciile sale decât compatrioţii lui. "Cred că românii sunt mult mai concentraţi pe mine deoarece am evoluat pentru Nigeria la tineret, dar de atunci am jucat în fiecare an în Liga Campionilor sau în Liga Europa, în mod constant din 2009. Însă (n.r. - din Nigeria) nu am primit nicio convocare, nimic, nimeni nu a arătat vreun interes. Cred că nu le aparţin, iar oamenii de aici au arătat mai multă preocupare", a adăugat fotbalistul în vârstă de 25 de ani.

Fatai a evoluat pentru Nigeria la naţionala under 20 şi, ultima dată, pentru reprezentativa olimpică a statului african, în preliminariile pentru JO din 2012. El spune că visează încă să joace pentru naţionala de seniori a ţării sale natale. "Este visul meu de când eram mic. Am vrut cu adevărat să joc pentru Nigeria. A fost un vis foarte, foarte mare, pe care l-am dorit mult. Am avut şansa să joc la Cupa Mondială U20 cu atrenorul Samson Siasia şi el m-a descoperit în cadrul turneului. De atunci, nimeni nu m-a chemat de la naţională. Am fost chemat doar o dată pentru un meci U23 cu Tanzania. De atunci au trecut cinci sau şase ani. Nu voi spune că merit sau că ei cred că nu merit. Dar nu toţi fotbaliştii nigerieni care evoluează în Europa joacă în aceste competiţii (n.r. - Liga Campionilor şi Liga Europa). Eu nu fac doar act de prezenţă, eu joc foarte bine în aceste competiţii şi eu cred că poate merit, dar nu spun că este obligatoriu", a continuat Fatai, care a marcat opt goluri în 15 partide jucate pentru Sparta Praga în campionatul Cehiei, două în preliminariile Ligii Campionilor şi două în Liga Europa.

Kehinde Fatai nu ar refuza o propunere de a juca în naţionala Nigeriei, dar ar vrea ca o eventuală convocare la prima reprezentativă să nu fie solitară. "Nu ştiu, vorbim despre şanse, poate. Nu este sigur, e ceva la care să mă gândesc, trebuie să fie adevărat. Nu vreau ceva de genul «Kenny, vino la acest amical» sau «Fatai, eşti invitat doar pentru un meci» şi apoi să nu mă mai cheme. Vreau să joc pentru echipa naţională, vreau să joc pentru Nigeria. Dacă nu o să meargă, îmi va face plăcere să joc pentru alte ţări care mă vor", a adăugat sportivul, citat de Mediafax.  Cu toate acestea, el spune că nu este supărat de faptul că a fost ignorat la selecţii, precizând că a fost prezent la ultimul meci amical jucat de Nigeria.

"Dacă m-aş fi supărat, nu m-aş fi dus la ultimul meci. Am fost liber la Praga şi am mers să văd Nigeria în Belgia (n.r. - amical cu Camerun). Nu sunt supărat. E doar faptul că eu cred că fiecare jucător care evoluează bine la clubul său în mod regulat merită o şansă. Nu vreau să vorbesc de cine joacă mai bine. Doar să ofere altora o şansă dacă o merită", a conchis el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite