Se joacă sferturile Mondialului: Tot ce trebuie să ştii despre Anglia - Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabloul sferturilor ne arată că trei foste campioane mondiale, Uruguay, Franţa şi Brazilia s-au îngrămădat într-o parte, în timp ce de partea cealaltă se află Rusia (locul 70 FIFA), naţionala cu cel mai slab clasament care a luat parte la acest Mondial, surpriza Suedia, bronzul Mondialului din 1998, Croaţia, plus Anglia, care a fost campioana mondială acum 52 de ani.

*Moralul e ridicat în lotul Angliei, după prima victorie din istoria naţionalei la un Mondial, obţinută după executarea loviturilor de departajare. În plus, drumul spre finală, cu Suedia, Rusia / Croaţia i-a convins pe englezi că aceasta e cea mai mare şansă pe care o pot avea vreodată pentru a repeta triumful de la CM 1966.

*Ultima calificare a Angliei în semifinalele unui Mondial a fost în 1990, în Italia. Selecţionerul Gareth Southgate a avertizat însă că Suedia va fi o adversară redutabilă în sferturi: „E al naibii de greu să joci împotriva lor“. 

*Ultima întâlnire dintre Anglia şi Suedia la un Mondial s-a terminat 2-2 în faza grupelor la CM 2006.

*Suedia a coşmarul echipelor mari până acum: în grupa preliminară, a lăsat Olanda acasă. Apoi, în barajul de calificare pentru CM 2018, a eliminat Italia. Iar în faza grupelor, a contribuit la eliminarea Germaniei.

CM 2018

Sferturi

Vineri

Uruguay – Franţa 0-2

Brazilia – Belgia 1-2

Sâmbătă

Anglia – Suedia 17.00

Rusia – Croaţia 21.00

Semifinale

Marţi

Franţa - Belgia 21.00

Miercuri

Rusia – Croaţia / Anglia – Suedia 21.00

Sâmbătă

Finala mică 17.00

Duminică

Finala 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite