Scenariul surpriză prin care Gică Hagi ar putea deveni preşedinte al FRF în locul lui Răzvan Burleanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Tribunalul Bucureşti va admite contestaţiile privind validitarea alegerilor pentru şefia FRF, atunci Burleanu nu va mai fi şef la Casa Fotbalului şi automat vor fi organizate noi alegeri. Cel mai vehiculat nume pentru a-i lua locul actualului preşedinte este Gică Hagi.

Gazeta Sporturilor a publicat în ediţia tipărită un articol intitulat "Regele-preşedinte", în care este prezentat un scenariu total neobişnuit pentru fotbalul românesc. Astfel, în cazul în care instanţa va admite contestaţiile în privinţa validităţii alegerilor pentru şefia FRF, în urma cărora Burleanu a fost ales preşedinte, atunci se va organiza un scrutin anticipat.

Burleanu, un preşedinte de 90 de zile? Cum a reuşit Sandu să pregătească debarcarea actualului şef FRF

În această situaţie, foştii susţinători ai lui Gică Popescu s-au reorientat rapid şi l-au desemnat pe Gică Hagi ca posibil înlocuitor al lui Burleanu. Numai că deocamdată "Regele" nu a dat un răspuns concret. "Gică a evitat deocamdată un răspuns concis, invocând proiectul Academiei şi o eventuală reluare a carierei de antrenor", au spus apropiaţi ai lui Hagi.

"Regele" poate candida

Potrivit regulamentelor în vigoare, Gică Hagi ar avea drept de candidatură pentru cea mai înaltă funcţie din FRF în cazul că se vor organiza noi alegeri. "E o chestie interpretabilă din regulamentele FRF, însă, în mod normal, poate intra în competiţie. Cînd s-au contestat Adunarea Generală şi convocarea cluburilor, s-a contestat, automat, şi înscrierea candidaţilor, care era pe ordinea de zi. S-o luăm simplu: sînt membru, vreau să candidez, dar nu am fost anunţat de şedinţă! E o neregulă, iei totul de la capăt", au menţionat surse juridice.

Burleanu, domnie incertă la FRF: Tribunalul Bucureşti nu l-a validat nici astăzi. În ce condiţii poate reveni Sandu

Totuşi, scenariul ca Hagi să devină preşedinte FRF, chiar dacă este plauzibil, ar putea aştepta foarte mult timp până să devină realitate. Aceasta deoarece sunt şanse mari ca procesul privind validitatea alegerilor din 5 martie să fie prelungit, sentinţa putând fi amânată de mai multe ori. "Ar putea fi un proces lung, cu multe amânări şi, în mod sigur, cu recurs al părţii care pierde în primă instanţă", au mai precizat aceleaşi surse. 

Următorul termen stabilit de Tribunalul Bucureşti în procesul AJF Giurgiu cu FRF privind validitatea algerilor din 5 martie este programat pe 3 iunie.

CITIŢI ŞI:

Culmea nesimţirii: şefii FRF şi-au dat prime de 36.000 de euro după ratarea calificării la Campionatul Mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite